När du möblerar och inreder skall du tänka på vyn eller siktlinjerna i ditt hem . Det är betydelsefullt vad du ser när du sitter och äter, tittar på tv, jobbar, ligger och läser i sängen. En vacker och fin utsikt över rummet som binder samman de olika delarna får oss att må bra.

Här är vår utsikt från matplatsen. Fönstret är som en vacker tavla och träfärgerna i luckorna tas upp i teakbrickan, skärbrädorna och tekannan.
Det vita kaklet skapar en fin kontrast till allt mörkt trä och skapar en härlig balans i köket.

Här ser ni vår utsikt från matsalen. Mattan binder samman soffhörnan. En rottingspegel skapar lite taktil känsla, den gröna kudden tar upp färgen i elefantörat på det lilla bordet.Mässingen i ljusstakarna mjukar upp det svarta i lampan och tavlan.

Vyn från vardagsrummet mot matplatsen, stolarna,knopparna, tavlan och växterna i grönt binder samman matplatsen tillsammans med lampan, ljusstakarna i silver. Att hålla sig till några få färger gör att man får ett mindre plottrigt uttryck.

När jag kommer upp från trappan möts jag av denna vy, här är den sammanbindande färgen brunt och beige, fondväggen, gardinerna, heltäckningsmattan.

En viktig faktor för att lyckas få till en sammanhållen inredning i ett hem är att hålla en röd tråd och planera inredningen så att den håller ihop längs husets viktigaste siktlinjer. I ett hus finns det ofta flera platser där man kan se fler än ett rum i taget. Utgå från dem där ni oftast kommer befinna er, exempelvis hallen, kök/matplats och vardagsrummet. Finns det färger eller material i angränsande rum att leka med? Eller kan någon möbelformgivare eller möbelleverantörs produkter få återkomma på fler ställen? Kanske finns det en utsikt som kan förstärkas eller användas för att färgsätta inredningen på insidan? I Villa Ormberget är mörkare träslag, rotting, ljusa stora mattor, mässing och silver den gemensamma nämaren som går igen i rummen och binder ihop inredningen längs siktlinjerna.

Imorgon är det Fredag, hur fort går veckorna egentligen. På lördag skall vi äta surströmming med grannarna på Ön och på söndag skall vi börja med vår balkongrenovering. Vi skall lägga ett lager cement på översidan och sedan måla med en gråaktig färg. På undersidan skall vi måla med Stockholmsvitt, det kommer att bli så fint. Jag har väntat på detta balkongfix sedan jag flyttade in, jag kommer att visa massa före och efter bilder.

Mina siktlinjer i Villa Ormberget
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram