Vad härligt att vakna upp på sitt favoritställe och äta frukost i godan ro utan att ha någon tid att passa. Jag brukar alltid se till att ha riktigt lyxiga frukostar när vi är ute i sommarhuset. En lyxfrukost för mig innehåller bl.a kokt ägg, Kalles kaviar, gravad lax, räkröra, apelsinjuice, gott bröd, marmelad, brieost, kaffe…. Och att få sitta där med Mälaren som glittrar utanför fönstret och känslan av ledighet som alltid infinner sig när man är i sommarhuset, långt ifrån vardagslivet i stan.
Äggkoppar och tallrikar är loppisfynd och det blåvita porslinet är sommar för mig. En bukett med luktärtor och solmogna tomater plockade i odlingslådan utanför tillför lite extra lyx till frukosten.

Vi hade en sådan härlig lördagskväll med Surströmmingsskiva hos bästa grannarna, och kvällen var så fin med den klaraste av stjärnhimmel. Man såg “the milky way” så klart och tydligt, stjärnorna är så tydliga sett från Ön utan det störande stadsljuset. Men idag känner jag mig lite seg och dagen efter så det blir nog en soft dag med mycket återhämtning.

Söndagsfrukost på Ön
Märkt på:                                    
Facebook
LinkedIn
Instagram