Ett enkelt sätt att få harmoni och trivsel i hemmet är att inreda med växter. Det blir tydligt i mitt vardagsrum när jag flyttar in växterna som bott ute på terrassen under sommaren. Tomt och ödsligt utan Yucca palmen som brukar stå i hörnet.

Det blir genast mjukare och mer levande och välkomnande när man adderar en växt

Det finns många anledningar till varför vi har växter i våra hem. Vissa har det enbart för att inreda, att skapa ett uttryck via växterna. Andra har växter för hälsans skull, för att få ett bättre inomhusklimat med renare och fuktigare luft. Och en del har växter för att de helt enkelt fått dem.
Jag har dem för både klimatet och för att höja inredningen.
Klarar jag av att ha växter klarar alla av det. Det finns en växt för alla. Det gäller att välja ”rätt” sort beroende på vem du är och hur du bor. Skapa sen en rutin för skötseln. Klarar du att borsta tänderna klarar du att vattna en växt.
Ytan har så klart stor betydelse, börja alltid där och anpassa växterna efter detta. I mitt vardagsrum är det ganska högt i taket så det krävs en större växt, som en Yucca Palm.

Tråkigt….

Mer hemtrevligt…

Växternas betydelse i inredningen
Märkt på:            

2 reaktion på “Växternas betydelse i inredningen

 • 2021-09-07 kl. 19:23
  Permalänk

  Håller med! Växter gör stor skillnad. Mina största suckulenter har fått bo ute i sommar. Så tomt det blev. Några växter är tillfälligt utlånade till Uppsala där vi ska sälja en lägenhet. Nästan så jag saknar de. Jag har bara tåliga växter numera. Håller på att göra en växtgardin av porslinsblommor som en inramning till vår veranda. Tror det blir fint. Yuccapalm har jag inte haft på länge däremot. Men allt går igen.
  H a det gott!
  Annika

  • 2021-09-18 kl. 08:11
   Permalänk

   Hej Annika

   Vad härligt med växtgardin, jag håller också på med en i köket.
   Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram