Behövde jobba över i helgen och var gör man det bäst och ostört, jo ute i sommarhuset. Igår jobbade jag 10 intensiva timmar och idag siktar jag på lika mycket. Har dragits med huvudvärk, kan vara stress, så det har inte varit lättjobbat om man säger så. Men jag har försökt att ha det mysigt runt mig med tända ljus och elda i brasan och så har jag ju lilla Molly med mig så då blir det i alla fall minst 3 promenader per dag. Och de där dofterna från oljelamporna, stearinljusen, brasan med ved från äppleträdet och en bukett med luktärtor de slår alla dyra doftljus i världen. Om jag skulle lyckas skapa ett doftljus med denna kombinationer av dofter så skulle jag nog bli rik, kunde kalla doftljuset “Sommarhuset”, vad tror ni?
Och där i soffan ligger lilla snuttan, hon tycker det är lite otäckt när det viner runt knutarna, tryggare hemma i stenhuset i stan.

Raggisarna på och mössa och varm jacka när jag går ut.

Njuter av mitt enkla sommarkök, det kanske är sista övernattningen för den här säsongen. Det blev en enkel lunch med tacosallad mums.
Robotlipparen går bra och den har varit bra att ha nu när grävlingen går runt på tomterna och gräver upp gräsmattorna, det verkar som om klipparen har en avskräckande verkan. Och att sätta på radion på högsta volym på P1 när man lämnar husen är också en sak som är bra för att hålla grävlingen borta. Jag plockade in några luktärtor och lite tomater från min portager, tomaterna smakar ljuvligt är som att äta godis, så söta är de.

Hösten kom så snabbt på i år, jag är inte redo än, hinner inte med liksom. Jag vill ju gå de där ljuvliga höstpromenaderna och titta på de vackra löven eller gå och leta svamp. Nu är det redan oktober och nästa helg har vi städdag här ute på ön och kanske stänger vi igen här då för helgerna efter det är vi uppbokade och man vill ju att sommarhuset skall vara stängt innan november. Ja lika roligt som det är att öppna sommarhuset på våren lika ledsamt är det att stänga igen på hösten, fast vi har ju fjällhuset att åka till på vintern och det ser vi fram emot nu när den Norska gränsen är öppen för oss fullvaccinerade.

Här behövs inga dyra doftljus….
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram