En dessert som jag ofta återkommer till är cheesekaken, den är så bra för den skall frysas minst ett dygn i förväg så då blir man ju “tvungen” att förbereda den. Den här gången använde jag pepparkaka i stället för digestivekex i botten och på toppen. Det är gott med någon syrligt till jag funderar på tranbär. Den här gången använde jag mina fina formar som jag fått i present av Hanna och gjorde mindre portioner en per person, vilket gör det ännu enklare att servera. Nu står de i frysen och gör sig klara till på lördagens kalkonmiddag. Vad behövs för en att göra en cheesekake?

Cheesecake med pepparkaka
1. Vispa 3 dl grädde och en tsk vaniljsocker hårt.
Smula sönder 200 g philadelphiaost.
Tag 3 ägg, 2 dl socker vispa allt tills det är en jämn smet.
Bland allt sammans.
Smula sönder 4 pepparkakor, smörj formarna med smör och lägg i de smulade pepparkakorna.
Töm i smeten och strö över resten av pepparkakssmulorna.
Frys minst 1 dygn

För att göra det lite roligare att jobba i köket brukar jag alltid lyssna på någon podd, idag blev det “Det Politiska Spelet” det är mycket som skall avhandlas efter den röriga dagen i riksdagen igår. För mig som är en riktig nörd när det kommer till politik var gårdagen så spännande, jag hade på Svtplay hela dagen och följde spektaklet från riksdagshuset med stor nöje.

Och så tände jag ett ljus för att komma in i rätt noventstämmning.

Imorgon blir det teater, så himla kul, det var länge sedan sist, “Den stora branden” såg vi då, minst 3 år sedan.

Jula till cheesecaken
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram