En dukning i novent kan nog se ut hur som helst, men jag försöker hålla de mest juliga attributen borta och hålla mig till vitt och grönt när det gäller färger. Och idag blir det kalkon en slags svenska variant av USA fina tradition Thanks Giving. Några ö-kompisar kommer över, vi brukar ju bara umgås under sommaren men varför begränsa det till sommaren med sådana härliga människor.

I går var vi på Västerås Teater och såg deras senaste uppsättning, Amadeus. Bor ni i närheten boka en biljett för föreställningen är så himla bra. Viktor Morell som spelar Amadeus var bäst, så himla duktig skådespelare. Amadeus​ är en resa på mer än ett sätt. På samma gång som den tar dig tillbaka i tiden, till en annan sorts värld, handlar den om att färdas in i en annan människas psyke. Föreställningen pendlar mellan allvar och humor i takt med vår berättares humör och den bjuder på både sång och musik. Det här färgstarka kostymdramat bjuder på tio skådespelare, sex musiker, sextio kostymer och ett trettiotal peruker. Peter Schaeffers pjäs ligger till grund för filmen som älskats världen över och kammade hem åtta Oscarsstatyetter.

Linneduken fick jag av mamma i 50-års present, till det vita julstjärnor i mässingsmortel och torkade appelsinskivor till pynt. Vad kul det är att få duka fint igen, det har ju varit ett litet uppehåll en stund p.g.a ja ni vet ju vad….

Nu har jag förberett stuffingen och kalkonen åker in i ugnen om en stund, jag tänkte använda stekpåse, rapport kommer imorgon om hur resultatet blev. Jag gjorde lite tranbärssylt också det hör ju till när man äter kalkon.

Hur ser en noventdukning ut?
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram