The same procedure as last year, samma stjärnor och adventsstakar pryder våra fönster här på Villa Ormberget i år som de senaste åren. Och idag åkte allt upp efter frukosten. Det senaste tillskottet är den fina stjärnan eldig som hänger i köket, den köpte jag för 3 år sedan.

I vardagsrummet har jag mina pappstjärnor, 3 stycken på rad, med egna lampkontakter att bara plugga i.

Min antika adventsstake som jag köpte på en loppmarknad för 5 år sedan, passar perfekt i vårt hus.

Jag älskar advent med stjärnor och stakar som lyser upp mörkret. Men vad fort november gick i år, kanske för att det var ovanligt mycket sol i år, det underlättar ju.

Sen måste jag bara göra en reflektion över Black Friday, vem handlar under black friday veckan, inte jag i alla fall. Jag tror att företag kan tjäna på att ta avstånd från – eller åtminstone i viss mån tona ned sin Black Friday-medverkan. Företag kan genom att ha ägna sig åt en försiktig hantering av Black Friday – tydligare positionera sig som hållbara och ansvarstagande. Ur ett hållbarhetsperspektiv tycker jag inte att det känns bra att driva konsumtion som handlar om att man bara ska köpa saker för att det är billigt, så jag undrar vem som fortfarande tycker det är ok att shoppinghetsa under under BF veckan? Vi måste ta tag i den överkonsumtion vi har inte elda på den ännu mer. Genomsnittssvensken har konsumtionsbaserade utsläpp på 9 ton per person och år, vi skall ned till 1, köpfester får helt enkelt inte plats.
Jag kommer i fortsättningen skippa företag som som fortfarande inte tar avstånd från Black Friday det är så som vi konsumenter kan bidra till att styra till ett mer hållbart tänk.

Glad första advent 🙂

Inget nytt inför adventspyntningen
Märkt på:        

2 reaktion på “Inget nytt inför adventspyntningen

 • 2021-12-01 kl. 08:49
  Permalänk

  Så fint med traditioner eller ska vi kalla det rutiner… Kända,trygga prylar återanvänds.
  Och vi är några till som har delar din inställning till Black Friday – Black Week.

  • 2021-12-01 kl. 19:35
   Permalänk

   Ja traditioner är viktigt och Black Week är töntigt 😂. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram