Jag följer en dansk mäklare på Instagram, Adam Schnack, den här veckan hade han en modernistiskt inredd takvåning om 152 kvm. Allt det bästa är bevarat från fastighetens byggande 1861 – och allt det bästa från modern tid är kärleksfullt sammanflätat mellan synliga takbjälkar, en mängd takfönster, gamla kullerstenar, den vackraste trappan och en hisnande utsikt över gamla vackra tegeltak, spiror och torn. Lägenheten ligger högst upp i bakhuset på Grønnegade 41 –För att understryka platsens speciella karaktär har den ursprungliga fina kullerstensgården bevarats, där det idag är dekorerat med blomkrukor, plats för cyklar och en paus från dagens jäkt. 

Mitt i köpenhamn ligger denna i mitt tycke typiska Danska lägenheten. Danskarna är inte så ängsliga när det kommer till inredning som jag upplever oss Svenskar. Danskarna tänker mer fritt och utanför boxen när det kommer till inredning och jag finner det befriande och avslappnande.
Husets väggar och golv är vita och bryts av möblerna som presenteras som smycken mot den vita bakgrunden.

Köket består av en stor köksö med förvaring, spis och diskho. Fiffig förvaring under trappan med specialgjorda dörrar. Det vitoljade ekgolvet finns i hela lägenheten.
Köksstolarna är i samma färg som köksön och de gröna växterna skapar en mjukhet till det vita och svarta.

I sovrummet har man inrett med jordnära färger som skapar en vilsam och lugnande atmosfär. Också här har man specialgjord förvaring under snedtaket, vilket gör att man utnyttjar ytorna på ett smart sätt.

Ni finner lägenheten här.
Fotona är lånade av Adam Schnack mäklarfirma.

Att bo under takåsarna i Köpenhamn
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram