Att slå in julklapparna har blivit en kul grej, förra året såg klapparna ut så här. I år blir det ett annat tema….

I år tänker jag göra en froebel start till alla julklappar, det blir som en julklapp i julklappen. Den lilla stjärnan kan du hänga i granen, använda som pynt vid juldukningen eller lägga på ett fat tillsammans med julkulor och annat pynt som en dekorativ detalj. Video med pedagogisk instruktion hittar du här.
Det går ganska fort på videon så pausa ofta så slipper du hoppa fram och tillbaka. Det var ganska lätt att vika stjärnan den på bilden var min första stjärnan, och jag har väldigt litet tålamod..

Julbordet i lördags var jättemysigt, så kul att träffa kompisar man inte sett på läääääänge och att ungdomarna är med gör det hela snäppet bättre, de har ju sitt eget liv nu för tiden så man njuter av de stunderna man får umgås, så mysigt. Jag jobbade så strukturerat med julbordet, lade upp allt som gick att läggas upp typ sill, gräddfil,hackad lök, hovmästarsås, senap, sillsallad på förmiddagen. Sedan var det ju lite som man fick fixa precis innan och då har jag mitt körschema, 17.15 skall Janssons frestelsen in i ugnen, 18.30 koka potatis och värm på köttbullarna. Att ha en lista och körschema gör att man har allt nedskrivet och inte glömmer något i kylskåpet, och nu när det är kallt ute förvara jag allt på brickor i snickarboden. Och det bästa med allt att äta rester av godaste julmaten i flera dagar, gott, gott, gott….. Och så har man ju Anders som back office som fixar med dricka, glögg och kaffet, fungerade jättebra, tack för gott samarbete Anders.

Hur skall julklappsinslagningen se ut i år?
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram