I december gjorde jag en grön önskelista där jag hintade att jag klickat hem en present till mig själv.

Här är den fina gröna lampan Mushroom som jag klickade hem från Ellos. Den passade så bra här i sovrumsfönstret.

Lampan hittar ni här Bordslampa mushroom. Av Anders fick jag ju min fina dator/kamera-ryggsäck, min blogg ryggsäck, från Haglöfs i födelsedagspresent som nog var lite mer mig än Datorväska day-gweneth på önskelistan. Vi behöver lite nya pålakan här hemma, jag skall rensa ut alla gamla slitna lakan ur linneskåpet och då tror jag inte att det blir mycket kvar i lakansväg. Jag skall hålla utkik efter lite reapriser på påslakan, helst vill jag ha lakan i fin bomull som dessa från H&M Home och de är gjorda i bomullspercale och kan hittas här (OBS inget samarbete) men just nu är de lite för dyra för mig.

Jag blev lite förvirrad när jag lyssnade på Billgren Wood Podd om just att inreda i hotellstilen, podden hittar ni här. Jag inredde ju mitt sovrum i hotellstilen för 4 år sedan.
 Definitionen av hotellstilen är när man inreder med mycket textilier för en lyxig hotellkänsla i sovrummet: matta, gardiner som når ner till golvet eller ännu längre. Häng flera gardiner i olika färger bredvid varandra. Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd i inredningen. Sammetsgardiner är perfekt till sovrummet och skapar en mysig och samtidigt lyxig känsla till inredningen.
Jag visste inte att hotellstilen hade varit ute som Elsa och Sofia sade i podden, men när de beskriver vad som är den nya hotellstilen så inser jag att det är den NYA trend hotellstilen jag har inrett efter och att jag varit väldigt före min tid ;-).
Eller så har jag varit så sent på bollen att jag hakar på hotellstilen när den kommer tillbaka, ha, ha, ha, det är nog mest troligt med det senare alternativet som gäller.

Nya trendiga hotellstilen enligt Billgren/Wood:
Mycket textilier, heltäckningsmatta, gardiner i lager, vita manglade lakan, kuddarna skall ligga horisontellt på varandra, stoppa in täcket, överkastet skall ligga över fotändan, mjuka färger, eleganta siluetter, lättstädat, tidlös, färgskala creme och brunt, mörkt trä, svart tavelram, spotlights, speglar, gammalt och nytt i kontrast och inget böss. Beskriving av nya trendiga hotellstilen, Mari Kondo med själ, inget klutter, inga kaoslådor, inga psykosgarderober, galgarna matchar, det är nybäddat, ta hand om sig själv, sexigt och lyxigt, få härliga inredningsprylar. I och med att man måste ha staycation på grund av pandemin har våra hem blivit viktiga igen och då kanske det är mysigt att sovrummet känns som ett hotellrum.

Jag känner att jag kan sätta check på allt ovan, men att jag kanske vill få in någon snygg gammal spegel som matchar
morfars gamla skåp.

Min strandväska används för att förvara mina scarfs under vintersäsongen. Jag har ju en liten hang up på förvaring i strandväskor, se här.

Idag stod det “sätta upp en utbox” för städa/röj/släng-temat och jag kommer att ha flera utboxar, en för återbruket, en för återvinning, soptunnan är en utbox, papppåsar för kläder och textilier….

Vad klickade jag hem från min gröna önskelista
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram