Västerås utsågs till Sveriges 2:a fulaste stad och jag tycker det är orättvist, det finns mycket som är vackert i min stad. Ja jag kalla det min stad, jag har ju bott här sedan 1987, japp det blir 35 år och då är det tillåtet att kalla Västerås för min stad. och även en dimmig dag kan man se det vackra som domkyrkans torn där borta i dimman.
Faunapassagen i Svartån där stora fiskar kan simma upp i svartån ses i nedre delen av bilden.

Västerås slott som uppfördes på 1100-talet, slottet gjordes till kungligt residens av Gustav Vasa, som även lät hålla riksdag i staden och två av dessa utgjorde historiskt viktiga händelser i Sveriges historia. På riksdagen 1527 beslutades om protestantismens införande och att banden med katolska kyrkan bröts. Under riksdagen 1544 gjordes Sverige till ett arvkungadöme, men sanktionerade även den nya satsning på en inom landet rekryterad krigsmakt som Gustav redan inlett. Inför den senare riksdagen 1540–44 gjordes stora ombyggnader i slottet och en ny kungsvåning byggdes bland annat ovanpå den gamla i östra längan, vilket även skapade nuvarande huvudentrén, och västra längan förhöjdes. Johan III fortsatte med nya byggnadsarbeten i slutet av 1570-talet, då en stor rikssal och en slottskyrka blev inredda.
Ja ni fattar här har mycket hänt under tidens gång …

En favorit i repris är pilarna på piren vid Västerås småbåtshamn så fina i dimman, kanske jag borde göra ett print av dem på en canvastavla….

Idag stod det städa rensa snickarboden på månadens schema.
Före….

Efter

Före

Efter

Rensade ut mycket som skall slängas men hittade också två bistro lampor som vi hade i förra huset och en utelampa som jag köpte till Anders men som vi aldrig satte upp som jag lade ut på blocket. Hittade också en fotogenlampa som vi hade i vårt första hus som jag skall hänga upp i sommarhuset över matbordet. Nu blir det spännande att se om vi får sålt lamporna, vill du köpa ett par snygga bistrolampor se här.

Disig promenad i vår fina stad

2 reaktion på “Disig promenad i vår fina stad

 • 2022-01-09 kl. 12:25
  Permalänk

  Hur hamnade du i Västerås? Kram

  • 2022-01-12 kl. 14:39
   Permalänk

   Jag började plugga data på Mälardalens Högskola och sedan fick jag jobb här, träffade min man och ….
   Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram