När jag röjt i mina garderober så har tankarna börjat gro att jag skall skapa en egen walk in closet. Vi har ju en del sovrum i det här huset och jag har en ide om att bygga lite ny klädförvaring i Studion. Det finns lite utrymme som man skulle kunna använda lite bättre, väggen precis till höger och vänster när man kommer in i studion där skulle man kunna montera upp lite bra klädförvaring. Studion kan bli en kombinerad walk in closet och sovrum.

Här är några smarta tips att ta med sig vid planering av en praktisk garderob, som gör att utrymmet utnyttjas maximalt, men ändå ger en luftig förvaring med full överblick över kläderna. En garderob med bra överblick och plagg som kan kombineras med varandra gör det enkelt att hitta rätt outfit och minskar risken för impulsköp.

Stickade tröjor kan förlora formen på hängare, så meshbackar med avdelare är bra för att hålla tröjorna snygga och välorganiserade


Ett avstånd på 35 cm mellan hyllorna är perfekt vid förvaring av vikta kläder.
Det ger plats för lagom stora högar, som är enkla att hålla på plats.


Varje omgång i tvättmaskinen sliter på dina kläder och genererar koldioxid. Minska tvättandet och förläng livet på dina kläder genom att använda dem fler gånger innan varje tvätt. Håll dem nära till hands för användning, genom att förvara dem på krokar och hållare i garderoben eller på baksidan av en dörr.

Snygga kläder kan man hänga synligt på ett klädrack och en helkroppsspegel är ett måste i en walk in closet.

Där är väggen till höger om dörren när man stiger in i Studion, den gamla förvaringen får åka ut och ge plats till ny förvaring.

Kanske så här med viss anpassning för snedtaket, bild från Elfa.
Det är bara att börja mäta, det här kan bli ett kul projekt.

Att skapa en walk in closet
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram