I januari är det svårt att vara månskensbloggare trist fotoljus men till skillnad från i december inga mysiga lampor, pyssel eller dekorationer att dokumentera. Jag har plockat bort julpyntet men inte adderat så mycket nytt. Nästan inget händer och jag känner mig glåmig och ful och vill inte synas på bild. Ja det är svårt att hitta saker att föreviga helt klart. Tiden efter jul kallas för oxveckorna, för många både då och nu är tiden efter jul just en sådan slitig tid med långt till nästa extra ledighet.

Och jag har ju faktiskt fixat lite, tagit bort allt julpynt, slängt överblommade julblommor, placerat om blommor och lampor som varit lite undanplockade under julen. Men så fort det blir lite varmare ut måste jag tvätta fönstren de är så skitiga.

Vet ni vad jag gjorde idag jag planterade jätteverbena frön. Kommer ni ihåg att jag försökte förra året och det gick sådär. Men nu har jag köpt en sådan där frölåda med lock, köpt såjord av bästa kvalite och vattnat ordentligt så nu är det bara att hålla tummarna. Visste ni att jätteverbena-frön är jätte, jätte små, så små att man knappt ser dem.
Förra året kröp jag till korset och köpte plantor men i år hoppas jag att något av de pyttesmå fröna gror.

Andra saker som är roliga att göra under oxveckorna är att planera en resa för att fira att Hanna är klar med sin psykologutbildning i Juni. Alltså jag förstår inte hur 5 år kan gå så fort, det känns som igår då hon flyttade hemifrån för psykologstudier på universitetet i grannstaden. Under de 5 åren har hon hunnit flytta 4 gånger men det är kärt jobb att hjälpa sina ungdomar att flytta det hör liksom till föräldrajobbet. Men tillbaka till resan vad tror ni om en båtluff i den grekiska ö-världen i början av Juli, jag tror det kan bli härligt. Jag planerar flyg till Santorini, berättar mer när jag sytt ihop resan, nu skall jag boka flygbiljetter, wish me luck.

Oxveckorna och påt igen.
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram