Eftersom denna månad är på temat hälsa och träning försöker jag hålla koll på kalorierna och träna bra, det gåt väl sådär just nu… En annan sak jag provar på denna månad är torrborstning.

Fördelarna med torrborstning:
Det tar bort döda hudceller och öppnar tilltäppta porer så att huden känns mjukare och smidigare.
Massage anses förbättra blodcirkulationen och stimulera lymfsystemet.
Min body lotion ger bättre resultat när jag har borstat bort döda hudceller på hudens yta.

Så torrborstar du huden

Jag gör det i duschen så slipper man torka upp alla hudrester.
Börja med fotsulorna och borsta i uppåtgående riktning mot hjärtat med fasta, korta rörelser. Låt borsten göra jobbet. Om du trycker för hårt kan stråna irritera huden.
Fortsätt uppåt mot vader, knän, lår och rumpa. Använd cirkelrörelser på midjan och under armhålorna.
När du kommer till armarna börjar du med händerna och fortsätter uppåt mot axlarna.
Undvik ömma, irriterade och solbrända områden.

Jag försöker använda min torrborste varannan dag och försöker att ta hand om de kroppsdelar som lätt glöms bort och inte får samma uppmärksamhet.
Efter torrborstningen sköljer jag bort eventuellt kvarvarande döda hudceller och löddrar sedan upp med något lyxigt skönt som Almond Milk & Honey Soothing.
Efter duschen fyller jag på med fukt och vårdande ingredienser. Med en body lotion som jag applicera direkt på fuktig hud. Den sjunker in på sekunder för att mjukgöra och fuktboosta huden i upp till 48 timmar.

Torrborsten mår precis som din kropp bättre av extra omtanke. Jag är noga med att skölja av den efter varje torrborstning. Borsten mår också bättre av en noggrannare rengöring med tvål och vatten en gång i veckan. Efteråt ställer jag den på ett lämpligt ställe och låter den torka. Ren borste – gladare hud! Efter en omgång med borsten blir huden lite röd men det känns otroligt skönt efteråt, jag tror till och med att sömnen har blivit lite bättre sedan jag började med torrbostningen.

På temat hälsa, torrborstning.
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram