Talgoxar, nötväckor, steglitsar, domherrar, grönfinkar, entita, gråsparv…. ja det är väl de småfåglarna jag känner igen som hade samlats runt fågelbordet idag. Jag fotade dem från hemmakontoret genom fönstret så fort jag gick ut så vågade de sig inte fram längre. Domherrarna är vackrast tycker jag, de är stannfåglar och håller vanligtvist till i skogen men kommer till fågelbordet så fort det blir svårt att hitta mat i skogen. Ibland kommer det en skata en koltrast och en ekorre till fågelbordet då försvinner småfåglarna upp i trädgrenarna och väntar på att de skall försvinna.

Här serveras solrosfrön och talgbollar, när det är så här mycket fåglar får jag fylla på fågelhuset en gång om dagen.

När jag försökte gå ut och fota lite närmare blev det tomt i fågelhuset men det kom mycket fågelkvitter från buskar och träd runt om i trädgården.

Full fart ute i trädgården
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram