I helgen fixade vi lite här hemma, möblerad om vardagsrummet, tvättade 10 av totalt 34 fönster, bakade en toscakaka, åt söndaxbrunch på Mälarkrogen med kidsen, trimmade Molly, handlade mat till fjällresan, krattade gräsmattan (Anders), kallsådde luktärtorna, satt ute på terrassen och drack kaffe och tog en härlig promenad i det vackra vädret.

Söta pärlhyazinter i köket.


Det där med att kallså luktärtorna vet jag inte hur det kommer att gå, jag har läst så mycket om kallsådd det verkar vara lite trendigt i odlarvärlden. En av fördelarana med kallsådd är att du inte behöver pyssla med växtbelysning och sådan tjafs. Det du behöver är en genomskinlig plastback med lock, som rymmer typ 8-10 små plastkrukor. Borra hål längst upp på kanterna i plastbacken, för ventilation. Jag sådde luktärtorna i platskrukorna enligt instruktion på fröpåsen, vattnade, satte ned krukorna i plastbacken satte på locket och ställde plastbacken i nordvästläge, den skall inte ha för mycket direktsol på sig. Där skall den stå tills fröna har grott och du måste skola om plantorna, och det är förhoppningsvis klart någon gång i början av maj då plantorna är stora nog att planteras ut på friland eller i kruka. Skall bli spännande att se hur det går, jag sparade några frön som jag planterar inne i april om kallsådden inte tar sig, bra backup plan….

Idag jobbar jag hemifrån och intog lunchen ute på terrassen så härligt att kunna sitta utomhus och njuta av det vackra vädret.
Nu kan solen titta in när fönstren är putsade och rena, bra fengshui grej det där med rena fönster.

På tisdag kommer takläggaren och sätter upp byggställningar och på onsdag kommer snickare Patrik tillbaka och byter ytterpanelen, typiskt att de kommer på samma gång men jag tror det kan ordna sig.

Solen strålar in genom rena fönster
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram