Noll grader inomhus när vi kom upp till fjällhuset vid 11-tiden. Som vanligt blev det base camp på Roland innan vi åkte vidare upp på fjället. Det tar sin tid att värma upp en kall stuga. I år har vi lite tur för förra veckan var Anders kusin med man här uppe så nu är det inte så mycket att få ut all fukt innan det kan börja bli varmt så det tackar vi för. Vi tackar också för all fin skottning av altanen, stig till dasset och vedboden. Några år har det varit jag och Anders som har kommit upp först och då är det mycket jobb med att skotta. Jag erbjöd mig att sitta eldvakt så att de andra fick ge sig ut en tur i spåren innan det börjar snöa och blåsa, det skulle bli riktigt ruskväder senare idag.

Nu är det 10 grader inne efter en dryg timmes eldande. Jag stoppade just in lite mer ved så jag sköter mitt jobb som eldvakt, nu skall jag ta en kopp varmt kaffe. Molly ligger insvept i svärmors dunjacka. Jag rakade henne i söndags och så åker vi till fjällen hur tänkte jag där….

Att få sitta eldvakt
Facebook
LinkedIn
Instagram