Jag fick ett meddelande från posten om att ett paket från Klosters plantträdgård väntade på att bli uthämtat. Oj jag hade glömt bort att jag beställt 6 dahliaknölar…… Jag som har frösått så mycket, dahlior, jätteverbena och luktärtor så nu hade jag slut på plastkrukor att sätta de nya dahliaknölarna i. Men det löste jag på ett smart sätt. Jag satte knölarna i plastpåsen de kom i, smart va?

Nu får de stå här vid fönstret och värmen på kontoret tills de skjuter skott därefter sätter jag dem i studion där jag dragit ner värmen till 15 grader och de får stå under takfönstret det blir nästan som ett växthus.

Jag använder vanliga lampor som växtbelysning det verkar fungera bra än så länge.

Jätteverbenorna är knubbiga och fina.

Andra omgången jätteverbena börja ta sig fint.

Massa små Dahliaplantor.

Här är Dahliorna jag beställde som knölar (från vänster):
1. Extase
2. Blusette
3. Hillcrest Suffusion
4. Cafe au Lait Royal
5. Gallery Renoir
6. Creme de Cassis

Det mesta blir krukodlat i år både här hemma och vid sommarhuset, jag funderar på att blanda rottingkorgar med zinkhinkar.
Här är några exempel.

Annars har söndagen bestått av en långpromenad och ett besök till Åsbys trädgård för en lunch.

Oooops det hade jag glömt

2 reaktion på “Oooops det hade jag glömt

 • 2022-03-27 kl. 22:16
  Permalänk

  Förgrodde alla mina Dahlior i IKEAs lite stadigare plastpåsar förra året innan jag satte ut de i landet. Gick hur bra som helst.
  Sparade både en del arbete och plats. Har inte väckt mina än men gör nog lika i år. Ska även testa att fröså Dahlia det har jag inte provat.
  Ha en fin vecka!
  Annika

  • 2022-03-28 kl. 18:13
   Permalänk

   Hej Annika, ja jag är ju totalt nybörjare på dahlior så vi får se hur det går 😀🌺. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram