Det känns att det börjar bli allergitider, både jag och Ola lider av pollenallergi. Så nu är det extra noga med att våttorka både golv och andra ytor rena från damm och pollen. Jag började med Olas rum när jag kom hem från jobbet, dammsög, golv, väggar och möbler, hängde ut kläder och täcken på vädring, jag våttorkade alla ytor jag kom åt och så tvättade jag fönstret. Sedan fortsatte jag med mitt sovrum, sorterade kläder som skulle tvättas och vädras och hängas på galgar eller vika ihop i garderoben.

Att sköta sina kläder känns bra och gör så att kläderna håller längre. Generellt gäller det att tvätta sina plagg och hålla dem rena, men inte för ofta. Många gånger räcker det att vädra eller skölja kläderna. Det sparar både på miljön och på ditt plagg. Här är några generella tips för att ta hand om dina kläder:
• Tvätta inte för ofta, och tvätta enligt instruktionerna, vädra och använd en klädborste.
• För att plagget ska hålla formen under tvätt och minska slitage, stäng alltid dragkedjorna och alla kardborreband
• Motverka skrynklor genom att torka kläderna hängandes och sedan vika dem.
• Använd aldrig sköljmedel eftersom det påverkar fukttransporten i materialet negativt. Läs mer om varför du inte bör använda sköljmedel här
• Byt kläder regelbundet, att ha samma kläder varje dag sliter ut dem, jobba med olika lager.
Och viktigaste av allt, följ alltid tvättråden på etiketten inuti plagget.

Nu har jag röjt min stora klädhög så man kan se stolen igen. Min fina väst i ull har jag lagt fram till morgondagen.

När det kommer till ullplagg finns det ett magiskt trick och det är att vädra, vädra och vädra. Med andra ord, ull behöver inte tvättas särskilt ofta. Smuts kan du borsta bort med en klädborste och vädra ditt ullplagg på en galge utomhus. Ullen stöter bort smuts och bryter ned bakterier, och tvättar sig själv och håller sig luktfri. 

Och glöm inte att ta in kläderna från vädring, jag brukar sätta på en timer så att jag inte glömmer bort det 😉

Igår var vi med jobbet på bowling och efterföljande middag, Anders har varit på en tvådagars tjänsteresa till Finland och imorgon skall vi gå på teater. Livet börjar sakteliga återvända efter pandemin men med ett annat mörkt moln vid horisonten, varför krig….. dumma Putin……sluta kriga….sluta hata…..var snälla mot varandra

Idag fick jag andan över mig….
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram