Nästan i mina hoods, Kungsör, ligger Villa Prenker som knockade mig med sin arktitektur och som jag måste dela med mig av. Ett stycke arkitekturhistoria är nämligen till salu och det vill ingen inredningsintresserad missa. Villa Prenker ritades av Bruno Mathsson och stod färdig 1953. Mer om villan och fler bilder finns hos Historiska Hem.

Jag fick ett sådant inspirationsrus av bilderna och känner att många inredingstankar jag haft på huvudet det senaste plötsligt kändes helt självklart. Möblerna matchar ju också husets stil och sådant går jag igång på något enormt.

Bara golven är ju värt ett eget inlägg, skiffer, marmor och linoleumgolv.

Villa Prenker är ett unikt hus med stora arkitektoniska kvaliteter och en genomtänkt helhet. Glasväggar omger i stort sett hela byggnaden där ljuset ständigt flödar. Huset består av en bostadsdel med kök, stora sällskapsytor, en öppen spis, två sovrum och två badrum. Bostaden ansluter till ett stort ateljérum som är en före detta utställningslokal. Från alla rum leder dörrar ut till uterum och anlagda uteplatser. Byggnaden präglas av ljus och rymd, vackra siktlinjer, kvalitativa material, platsbyggda inredningar och en levande boendemiljö som känns lika modern idag som då huset stod nytt.
Så om du är på gång att flytta till Kungsör så vet du var du kan bo….

Inspirerande hem i Kungsör
Facebook
LinkedIn
Instagram