Nu är det sparrissäsong. Jag gillar mest den gröna sparrisen och just nu smakar den ljuvligt. Till dagens lunch kokade jag sparrisen lätt ca 1 minut och sedan stekte jag den i smör, den blev sååååå god. Till sparrisen stekte jag ett halvt paket bacon, skivade en avocado, strimlade lite sallad, körsbärstomater, paprika, smulade på lite fetaost och gjorde en god dressing på olivolja lite salt, peppar och vitlöksalt och ringlade på.

Jag gör ett nytt försök att äta nyttigare, i alla fall under vardagarna så får jag synda lite på helgerna. Och jag gillar ju sådan här mat det är ju det godaste så det är ju inte speciellt svårt bara att tänka till lite när man handlar. Och så drar jag ner på sockret också tar ca 2 veckor att bli av med suget, när det är som värst tar jag ett äpple, banan eller en morot. Och så för jag in allt jag äter i Viktväktar appen, den är så bra, enkelt och smidigt att föra in maten man kan till och med skanna på streckkoderna hur många points maten innehåller. Men idag tog baconet mycket av dagens points, 10 points av totalt 25. VV appen är bra att ha för att upptäcka vad som är bra att äta appen styr dig in på rätt stig så att säga, och det är ju mycket som är gratis och det tuggar jag i mig när suget kommer.Och som ni ser på porslinet så jobbar jag från sommarhuset idag. Jag åkte ut igår, Anders kommer ut sent i kväll jag hoppas han kommer innan solen går ned annars får jag använda en ficklampa som lanterna på båten. På förmiddagen var det härligt väder och jag tog en lunchpromenad med Molly och åt lunchen ute men nu har det börjat blåsa lite mer. Jag ser knip-paret en bit ut i sjön, de bor i grannens holk och hoppas de har några ägg i holken för knip-ungar är något av det sötaste….

De brukar sitta på mamman eller pappans rygg i början när de är riktigt små, så söta.

Nu har jag dammsugit sängarna, vädrat sängkläder, och bäddmadrasser och bäddat rent. Jag har våttorkat alla ytor i kök och vardagsrummet, ställt upp alla plastlådor, som vi förvarar sängkläderna i under vintern, på loftet i Andersstugan. När man lever på en begränsad yta är det viktigt att stuva undan förvaring och saker som inte använd, det är viktigt att varje sak har sin plats.

Nu skall jag titta på Julia, en serie om Julia Child som föddes 1912 i Kalifornien och kom att revolutionera den moderna matlagningen med sitt program The French Chef. I serien Julia får vi följa den berömda TV-kocken Julia Child genom hennes liv, hett kryddat med historiska avstamp i den moderna amerikanska historien. Kvinnorättsrörelsen, kändisskapet och den amerikanska kulturens svängningar är något av det som tas upp i denna nya serie.  Julia är något av en antihjälte en något korpulent kvinna i övergångsåldern som beslutar sig för att göra karriär som TV-kock. Kul att se någon i sin egen ålder med passion och driv som helt orädd går sin egen väg utan att bry sig om hinder eller utmaningar, se den bara….

Lätt att göra goda luncher i sparristider
Märkt på:                

2 reaktion på “Lätt att göra goda luncher i sparristider

 • 2022-04-24 kl. 19:23
  Permalänk

  Ja så gott med sparris! Ska kolla på Julia. Bra tips. Gillade filmen Juliet & Julia där en av mina favoriter Meryl Streep spelar Julia Child.
  Ha det gott!
  Annika

  • 2022-04-25 kl. 04:13
   Permalänk

   Hej Annika

   Ja då måste jag kika på Julia och Juliet, tack för tipset. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram