En favorit jag har i garderoben är koftan som är en life safer. Den fungerar till alla underdelar du har, kjolar, jeans, kostymbyxor… Ett plagg som syr ihop garderoben och trots att det går mot sommaren har jag klickat hem två nya lite tunnare koftor som kan användas istället för en jacka nu under kyliga sommarkvällar. När jag gick på högstadiet hade jag en fransklärare Birgitta Bös som alltid hade en kofta eller ett twin set, en tunnare kofta med en tunn topp i samma material, till det bar hon alltid pärlor och snäva kjolar nedanför knät, väldigt stylisch. Och även om jag inte drar stilen lika långt så är den tunna koftan ett måste i garderoben.

Här till min kjol från Stockholms kläsnningsfabrik.

Kolla in moderdrottningen I cashmere, antagligen skotsk, kilt och pärlor nedan till vänster. Det lite mer moderna twin setet buret av Michelle Obama, är mindre täckande mer löst sittande och bärs med ett modernt halsband.


Om du har ett twinset som känns lite tråkigt bär det till någon snygg kjol, skinn eller brokad. Eller varför inte med ett par snygga kostymbyxor, linnebyxor eller slacks. Lägg till ett bar sneakers, Birkenstock eller fina mules (slip in sandaler).

Twin setet var modernt på 30-talet när designer Otto Weisz uppfann den matchande cardigan and top för det kända märket Pringle.Under 50- och  60-talet bars koftor av kvinnor på jobbet. Men koftan blev mer populär när Hollywood kändisar som  Audrey Hepburn och Grace Kelly ofta sågs i plagget.

1990 dök koftan upp igen I filmer som ‘You’ve Got Mail’ med söta Meg Ryan och ‘Clueless’ då i ett något förändrad och modifierad version med kortare ärm och längd och lite mer slimmad.

Twin set eller koftan en favorit i min garderob
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram