Puh, slut som människa. Nu fick det bära eller brista nu har jag planterat ut 30 dahlior och 10 jätteverbena, blir det frost så blir det. Resten av Dahliorna och Jätteverbenan skall jag plantera vid sommarhuset. Det är så vackert ute, mellan hägg och syren är vackraste tiden.

Jag klippte gräsmattan i fredags, tulpanerna och häggen blommar så nu är trädgården jättefin.

Nästa år skall jag inte förodla 75 Dahlior jag lovar, gränsen kommer att gå vid 15 stycken! Jag skruvade ihop och målade den andra blomlådan, planterade 3 Dahlior i varje låda. Jag hade förberett 10 större krukor där jag planterade 3 Dahlior per kruka, 2 dahlior åkte ner i rosrabatten samt 10 Jätteverbena i 5 olika krukor. Alla plantor ser lite hängiga ut efter omplanteringen, hoppas de tar sig….

Inte de snyggaste krukorna men billiga, plastkorgar från Biltema och soptunnor från IKEA. Dahliorna får stå här bakom spaljen några dagar skyddade från vind och sol, sedan skall de stå uppe på terrassen. Jag har ingen aning hur det här kommer att gå, jag är verkligen en nybörjare på Dahlior.
Det kan mycket väl hända att jag planterat dem för tätt…. Det gäller att vattna ordentligt och ge plantorna gödsel för att de skall orka blomma.

Nu får Ola och Anders fixa middag, grillade hamburgare, för jag orkar inte lyfta ett finger.

En dag i lilla trädgården i stan
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram