För 2 år sedan byggde Anders med hjälp av Ola och Hanna vår fina skiffer terrass på 40 kvadratmeter. Terrassen höjdes upp så att den ligger i samma nivå som golvet i vardagsrummet, det är viktigt att inte ha någon höjdskillnad mellan ute och inne, det gör terrassen mer tillgänglig och man slipper vingla in och ut med porslin och mat. Med en så stor yta av sten är det viktigt att föra in växter, textilier och möbler i taktila material annars kan det lätt bli en stor steril yta. Idag flyttade jag ut yuccapalmen och vår lilla palmliknande växt, jag vet inte vad den heter men den passar bra på terrassen.
Dahliorna har börjat få knoppar och se så stora de blivit.

Vår trädgård i stan är så mysig lagomt stor, sol hela dagen med trevliga grannar och så ligger det i ett lugnt område med gångavstånd till stan.
När vi flyttade hit var trädgården igenväxt, mossa i gräsmattan och en tråkig uteplats med cementsten. Vi har jobbat med trädgården lite varje år, gräsmattan är gödslad och kalkad, rensat ut gamla buskar och träd, sått i ny gräsmatta, planterat bärbuskar, rosor och lökar. Trädgården är liten och lättskött perfekt för oss som har två trädgårdar att ta hand om.

I sommar skall vi måla undersidan av balkongen och nya väggen mot vardagsrummet, det får bli några dagar under semestern.
Soffan i konstrotting är en favoritplats här hemma när vädret tillåter.

Jag vet inte om jag skrivit om det förut men jag har ju planterat ut alla Dahliorna, 20 stycken vid sommarhuset och 43 stycken här hemma, alltså 63 plantor totalt och nu börjar de få knoppar så roligt. Luktärtorna och jätteverbenan växer på och blir större och kraftigare, just nu är det roligt med alla plantorna, jag var ju lite trött på det ett tag i maj men det är glömt nu. Ute vid sommarstugan har jag gjort nässelvatten som jag gödslar med här hemma gödslar jag med växtnäring universal, Dahliorna behöver mycket sol, vatten och gödsel för att blomma rikligt.

Vår fina skifferterrass
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram