Eftersom det är helt kaos på Arlanda och vi skall åka måndag om 10 dagar så har vi bestämt oss för att bara packa en Carry On, då slipper vi i alla fall incheckningen. Här har ni basen i min väska denna gång: Två kjolar min svarta och vita tangokjol och min röda maxikjol, gröna short shorts från Gants, vit bomullströja/kofta, solglasögon , sarong (gammal från vår trips till Kap Verde 2018), birkenstock, badräkt, joggingskor, träningskjol (adidas), träningströja, 4 bomulstoppar, 3 tunna bomullsskjortor. Vart jag ska? Till en grekisk liten ö i Cykladerna.

Den här kjolen och blusen får åka med till grekland.

Jag skulle hävda att det kloka valet av kläderna du tar med är nyckeln till hur man packar ett handbagage för lättare resor. Det finns två viktiga komponenter för att ta med rätt kläder. Först behöver du helt enkelt ta med färre kläder genom att packa kläder som kan blandas och matchas för att skapa flera outfits. Utan mångsidiga kläder måste du ta med mycket mer kläder för att kunna sätta ihop outfits. Du tar helt enkelt med dig tillräckligt med neutrala plagg för att blanda och matcha dina kläder. Detta gör det också lättare att packa färre skor och underdelar, vilket tillför mest volym och vikt till ditt bagage. För det andra bör du ta med kläder som inte skrynklar och lätt kan tvättas.

En annan viktig del av hur man packar en handbagage för 2 veckor är att endast ta med nödvändiga toalettartiklar. Du behöver bara ta med flytande toalettartiklar i resestorlek för att uppfylla flygregler och föreskrifter. Fundera på om några produkter du använder är tillgängliga i fast form. I en handbagage får du bara en kvartsstor påse med vätskor, så välj dina vätskor med omtanke! Förutom att välja dina viktigaste vätskor bör du fundera på vad som faktiskt är väsentligt för dig att ta med. Bestäm om det är något du är bekväm med att köpa när du når din destination. Tänk också på vad som kommer att vara tillgängligt för dig om du bor på ett hotell. Saker som en hårtork, schampo, balsam och tvål tillhandahålls vanligtvis.
Välj de skrymmande plaggen att bära när du reser. Om du tar med dig stövlar och tennisskor, bär stövlarna på flygplanet. Om du tar en jacka, bär den på flyget för att spara utrymme i din handbagage. Om du blir varm när du reser kan du naturligtvis alltid ta av den.


Sådär, en strandväska, mina fina nya sandaler lite handkräm och solskydd också. Flip flop har jag inte hittat ännu, men annars ska jag väl klara mig ganska bra med det här?

Tar bara med mig en Carry On
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram