Eftersom vår ganska stränga värdinna, Annastasia, sa att vi måste hyra bil och se andra stränder än den här i Pollonia, lydde vi hennes råd och hyrde en bil och började undersöka stränderna här på Milos. Vi började på Sarakinikos som visade sig vara ett häftigt månladskap av kalk med grottor och klippor som man kan hoppa från när havet är stilla.

Sedan åkte vi till Firopotamos som vi inte var så imponerade av, stannade en kort stund tog ett dopp och Hanna klappade katter, vilket hon gör överallt.
Vi åkte vidare till en liten by för att hitta ett ställe där man kan äta Gyros och hittade ett ganska genuint ställe där de grekiska männen satt och rökte och drack ozo, men de slutade röka när vi fick in maten, det får man ge dem ändå. Och servitören varnade för att jag inte skulle orka äta upp en hel tallrik Gyros själv så jag och Ola delade och det blev en helt perfekt portion. Kalle åt en hel portion själv och han tyckte att det var en perfekt portion för honom….. Vi är olika 🙂

Väl hemma visade oss Ola att det minsann fanns fina platser på baksidan av Pollonia bara ett par 100 meter från där vi bor. Man skall inte hoppa över ån efter vatten.
Ser ni dem därute som små prickar.

Idag besökte vi stranden Fyriplaka och den söta byn Plaka men mer om det imorgon.

Sarakiniko-stranden
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram