Efter lunch jobbade jag från sommarhuset, jag är fortfarande i Greklandsmod så i en topp, kort jeanskjol och mina birken körde jag över sundet ut till ön i spöregn och 13 grader. Om det bara varit jag skulle det väl gått bra men Molly var också med och hon hatar regn, stackars Molly hon satt darrande jämte mig i båten och jag försökte lägga en regnjacka över henne men då blev det bara värre…. Nåväl det klarnade upp fram emot eftermiddagen och sommarhuset var varmt och välkomnande. När jag jobbat klart vid 17 tiden städade jag av kajaken och tog årets premiärtur se här på min youtubekanal.

Kajakpaddling är bra aerobisk träning, den höjer inte pulsen lika snabbt, eller så länge som till exempel löpning på ett löpband. Men den förbränner fler kalorier per timme än vissa andra kardiovaskulära aktiviteter som simning och rodd. När du fortsätter att paddla kajak i högre hastigheter och ökar motståndet med starkare tag, kommer du att förbränna fler kalorier på kortare tid. Du måste paddla aktivt hela tiden för att föra kajaken framåt i vattnet. Eftersom du paddlar ökar din hjärtfrekvens och ditt hjärta och dina lungor måste arbeta hårdare för att transportera syre till ditt blod. Kajakpaddling förbättrar konditionen och den kardiovaskulära hälsan.
Och det är viktigt med stretchingen efter paddelturen, här är övningarna jag brukar köra efter en paddeltur.

Runt vår Ö är det fina paddelvatten med smala kanaler och den fina Ridö-arkipelagen med sina många små öar.
Den här kanalen, på bilden nedan, är typiskt för Mälaren det gäller att veta var kanalerna går för de är inte lätta att hitta men efter 4 år med kajak så har vi funnit de flesta
kanalerna. Det är en fin naturupplevelse att paddla kajak man ser så mycket djurliv, idag såg jag Häger och Havsörn.

Idag blev det en premiär
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram