Så skönt att ha några dagar här hemma i stan och komma ikapp lite. Några blommor på terrassen och vid entren behövdes bytas ut, en maskeradkostym behövde fixas och Dahlior behöver gödslas och plockas, ju mer man plockar desto mer växer de.

Jag plockar alla blommor och plockar bort allt överblommat. Plantorna ska inte fokusera energi på att bilda frö. Ju mer du plockar av dahlior – desto längre producerar den nya knoppar. Perfekt! Självklart behöver de även näring under säsongen, speciellt om du plockar mycket bladmassa också. Jag brukar vattna med organiskt och ekologiskt näringsvatten var och varannan vecka under högsäsong

Just dahlior kan vara lite kluriga att se skillnaden på mellan en överblommad blomma och en knopp (blivande blomma). Man vill ju absolut inte plocka bort några knoppar för då får man ju inga blommor. Men jag håller på att lära mig.

Nu är det läge att fynda växter, idag köpte jag två fina hortensior, 2 för 1, ångrar nästan att jag inte köpte 4 stycken. Men en rosa till baksidan som ersätter lobelian som gjort sitt och en blå hortensia vid entren som ersätter den röda pelagornian som slutat blomma.

Ola bad mig köpa en gul outfit för en maskerad, en t-shirt och ett par shorts för att klä ut sig till en OST…. Jag kunde inte hålla fingrarna i styr…
Det bidde en greve… Jag har alltid tyckt om att sy kläder och fixa kostymer till utklädning, skulle kanske gått kostymskolan och blivit kostymör på en teater istället för ingenjör.

Och så har det kommit en säsong 4 på Virgin River som jag plöjer just nu, älskar den serien.

Det blev en pysseldag
Märkt på:                    

3 reaktion på “Det blev en pysseldag

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram