Jag fick en fråga på mitt inlägg om kapselgarderoben, frågan löd “Hur tänker du angående skor i din kapselgarderob?”. Vad gäller skorna så gör man på samma sätt som med de övriga kläderna, man rensar ut de skorna man inte använder längre och sparar dem som passar till kläderna du valt ut till din kapselgarderob. Skor som jag har i min kapselgarderob är ett par sneakers, loafers, ballerinaskor, ett par klackar, ett par snygga boots, ett par birken, ett par snygga sandaler och ett par joggingskor.

En anna sak som är bra när du skapar din garderob är att ha några ledord. Vad arbetar du med? Vad gör du på fritiden? Vad trivs du i? Tänk igenom vilka typ av plagg du behöver fylla garderoben med, kanske är det mer propra plagg om du går på mycket möten och event eller kanske mer funktionella plagg om du har ett fysiskt krävande jobb. Vilka plagg dras du till? Vilka plagg används mest i din nuvarande garderob? Jag såg till exempel ett mönster i att jag gärna köpte många högklackade skor och fina klänningar, men nästan alltid ändå valde lågklackade, sköna skor och luftiga plagg när jag skulle klä på mig. Ett ledord för mig är alltså “bekvämt”, jag gillar sköna plagg och skor till vardags annars blir de hängande i garderoben. Mina andra ledord är också “stilrent” och “minimalistiskt” så jag försöker alltid hitta så många ledord som möjligt i ett plagg innan det får flytta in.

Fundera på vilka färger du dras till och hur du kombinerar dem med andra plagg. Vilka mönster gillar du, vilka siluetter dras du till? Är det mest byxor eller klänning och kjol? Är det boxigt upptill och en tight siluett nertill eller tvärtom? Tänk inte trender utan snarare vad du dras till och trivs i. För att verkligen kunna komma fram till vad du gillar och inte gillar, skriv ner i mobilen eller fota alla ledord, mönster, färger, siluetter och plagg du gillar för att skapa dig en helhetsbild.

Nedan har jag samlat inspirerande outfits, plagg, färger och mönster, och skapat en inspirationsboard.
Kom ihåg ledorden bekvämt,stilrent och minimalistiskt.

Jeans Levis Ribcage
Rodebjer Festbyxor Sini
Sandra topp Stenströms
Sneakers, Steve Madden Match Bone
Oxfordskjorta H&M
Ribbstickad kofta H&M
Finstickad kashmirtröja
Jacka Barbour International Quilt
Klänning Annette Stenströms
Ganni Mid Chelsea Boot
Gariz Scarf By Malene Birger
The snapshot bag Marc Jacobs

Kapselgarderoben forts.
Märkt på:                    

2 reaktion på “Kapselgarderoben forts.

 • 2022-08-15 kl. 12:30
  Permalänk

  Ja det låter otroligt smart. Där har jag lite att lära vad gäller kläder. Problemet är väl ofta för mycket kläder. Landar också oftast i det mer bekväma som jag ändå trivs och känner mig fin i. ”Sittskor” dvs obekväma men snygga har jag slutat köpa. Fint collage med de olika urklippta plaggen. Skulle jag också vilja lära mig.
  Allt gott!
  Annika

  • 2022-08-15 kl. 12:46
   Permalänk

   Ja jag har också mycket att lära. Jag gör ett försök så får jag se hur det går 😀. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram