I natt när jag gick upp för att gå på toa och kolla att grävlingen inte grävde upp gräsmattan ännu mer så möttes jag av denna ljuvliga morgonrodnad.

Detta skvallrade om att fredagen skulle bli något utöver det vanliga. Jag jobbade till halv fem och hade koll på Mälarfjärden utanför, vid 15 tiden började båtarna komma från Västerås hamn ut till öarna i Ridöarkipelagen. Det är många som vill nuta av de härliga varma augustidagarna vi har framför oss. Och det är verkligen ett perfekt väder vi sitter på bryggdäck efter att ha avnjutit en god middag med grillad ryggbiff, smashed potatis, en grönsallad och ett gott rödvin, klockan är tjugo i åtta och det är 26 grader i luften. Om en timme skall vi paddla ut med kajakerna i solnedgången, alltså vilken kväll, sommarens bästa om ni frågar mig. Efter jobbet SUP:ade vi jag och Anders, 4 vändor utan ett enda trill, jag känner att för varje vända blir jag mer och mer avslappnad med bättre balans.

Glömde till och med att ta av glasögonen då börjar man bli kaxig…

Smashed/krossad potatis måste ni prova så himla gott: Potatisen kokas tills den precis blir mjuk för att sedan krossas lite lätt. Pensla potatisen rikligt med brynt smör och örter innan du sätter den på grillen i en grillpanna med folie på i ca 15 min. Resultatet blir krispig och smakrik smashed potatoes – perfekt att dippa i en ostkräm eller som ett gott tillbehör.

En väldigt njutig fredag
Märkt på:                

En reaktion på “En väldigt njutig fredag

  • 2022-08-13 kl. 09:57
    Permalänk

    Åh, tack för ditt utförliga svar på min fråga :).
    Och vad duktig du är på brädan! Bra balans där :D. <3 Annika

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram