Nästa år köper jag hjälmarekräftor….. Tur att det fanns annat att äta som paj, räkor, grönsallad och en god Levain att äta när kräftorna inte alls smakade gott. Men sällskapet och kvällen var top notch.

När mörkret kom tog vi fram filtar, tände ljus och eldade i eldfatet. Skönt att den värsta värmen gav vika och det blev en krispig och vacker kväll med en fin rosa solnedgång.

Hanna tog alla fina bilder under kvällen, hon tränar inför en bröllopsfotografering hon skall göra i september. Vill man se mer av hennes bilder finns hon under @aabakkenfoto på Instagram. Jag skjutsade Hanna tillbaka till Örebro så att hon fick med sig det fina teakbordet som vi fått från farmor.

På vägen till Örebro lyssnade vi på en jättebra bok “Allt jag fått lära mig” av Tara Westover.
Innerligt och hjärtskärande vackert om en flickas uppväxt i en amerikansk, fundamentalistisk familj.
Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.
Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.
På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

Jag laddade ner Storytel och fortsatte att lyssna på denna fantastiska och medryckande berättelse på vägen hem till Västerås. Läs/lyssna på boken, den är bara så bra….


Gott sällskap men kräftorna lämnade mer att önska
Märkt på:    
Facebook
LinkedIn
Instagram