Igår gav febern och hostan med sig men oj vad svag jag har blivit, orkar inte med något tyngre arbete. Jag började med att rensa och flytta min Dahliadjungel på fredagskvällen men efter att ha flyttat några stora krukor sade kroppen stopp, jag får göra lite i taget. Efter frukost idag fortsatte jag med att rensa och och städa ute på terrassen, jag flyttade hela Dahliadjungeln till förrådsväggen och sorterade ut Dahlior som gjort sitt. Jag grävde upp några knölar som bildats från de frösådda Dahliorna. Jag rengjorde knölarna och skall förvara dem i tidningspapper i en pappåse i snickarbordet under vintern, det är frostfritt i snickarboden.

Dahlia Creme de Cassis

I min trädgård brukar det ju blomma fram till augusti men i år tack vare Dahliorna och jätteverbenan så blommar det fortfarande och verkar som om det kommer att fortsätta in i September.

Augusti har verkligen varit en fin sommarmånad med härliga kräftskivor, bad och brygghäng, tallskärssim, fina kajakturer, vi har lyckats vara ute i sommarhuset varje helg såhär långt. Det är perfekt att ha så nära till sommarhusen, 30 minuter dörr till dörr och då ingår ändå en båttur. Men nu verkar det som om hösten är i antågande och jag gillar verkligen hösten med allt mys som det innebär, långa promenader, tillbaka till rutiner, tända levande ljus, laga goda höstgrytor, korta weekendresor, nystart.


Rutiner. Jag älskar rutiner och det är faktiskt så att min kropp mår bäst när jag kliver upp samma tid varje morgon, äter samma tider och lägger mig samma tider. Känner ni likadant? På sommaren är allt kring tider lite lösare och det är iof skönt också. Men på ett annat sätt

Att få tända ljus inomhus. Mysfaktorn med tända ljus är underskattad. Att få komma in i ett varmt rum med tända ljus, så är det som att axlarna sjunker ner av sig självt och det är mycket lättare att bara vara här och nu. Ett tillstånd vi behöver vara i oftare.

Höstgrytor, att helt plötsligt ha tiden att pyssla i köket. Planera, handla och sen sätta sina planer i verket och få till en vällagad och långkokt söndagsmiddag.

Planera för korta weekend-resor under hösten och få ett break. Den här hösten skulle jag vilja ha en långhelg till någon vacker plats i Dalarna, Tällberg kanske.

Nystart, tvätta och lägga undan och sortera bort sommarkläderna. Nystart i träningen, förutom mina PW kommer jag att lägga till 2 styrkepass på F&S.

Här får min Dahliadjungel stå och förhoppningsvisa blomma fram till frosten kommer.

Jätteverbenan fick ta över platsen där Dahliadjungeln stod förut.

Nu har det vänt, men oj vad svag jag blev…
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram