Den här stugsäsongen har vi inte haft några större projekt här ut vid sommarhusen både för att det inte har funnits något överhängande problem med husen och för att vi inte har haft så mycket tid då Anders har haft mycket jobb med att städa ut sitt barndomshem. Men en sak har vi gjort, lagat trappen till sommarhuset, Anders murade upp ena sidokanten som hade vittrat sönder och idag målade jag trappen. Först skrapade jag trappen med en skrapa och en stålborste sedan sopade jag av den och våttorkade trappan med en trasa. Trappan fick torka och sedan målade jag den med murarfärg.

En före och efter

Och efter att ha målat trappen krattade jag gräsmattan fri från alla grenar som blåste ner när tromben drog över ön för två veckor sedan. När jag krattade på baksidan av huset där det finns ett getingbo flög en geting på mig och trasslade in sig i håret, till slut fick jag loss den, panik, då flög den under ena byxbenet och stack mig…. Getingar i september är verkligen otäcka, slöa och ettriga. Och så lite nöje, en tur runt grannön, 8 km 1 timme och 20 minuter, det går att paddla även om solen inte skiner.

Andersstugan till vänster och Gamstugan rätt fram på bilden nedan. Vi funderar på att byta ut vår flytbrygga mot en pålad brygga. Jag skall ta kontakt med en firma som bygger bryggor och få ett kostnadsförslag nu under hösten. Den nuvarande flytbryggan fäst i en liten stenkista är min konstruktion och den har fungerat bra i 10 år. Stenkistan får lite stryk varje år av isen och vi får dra den i läge på våren, det vore skönt att slippa det samt att slippa att flytta flytbryggan varje vår och höst till och från solbryggan.

Jag höll på att glömma, jag packade ju ihop min SUP och lade den på loftet, nu börjar det där med att ställa in utemöbler och förbereda inför vinterstängningen. Det brukar kännas lite vemodigt den här tiden fram till vinterstängningen men i år har jag lovat mig själv att tillbringa så mycket tid som möjligt här ute under september och oktober.

En lördag med både nytta och nöje
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram