I år vill jag rösta för något, inte emot. Under den gångna valdebatten som jag följt väldigt noga, sett alla valdebatter, läst alla valartiklar i alla nyhetstidningar så har vi en sida som är emot och en sida som är för, en sida som inte har några ideer hur våra samhällsprobelm skall lösas och en sida som har fullt med ideer. Jag lägger min röst på de som är för och har visioner hur de vill att vårt samhälle skall utvecklas, för att skydda det som är allas hem, folkets hem som håller på att monteras ned för att nuvarande parti slösar och slarvar bort våra pengar som vi betalar i skatt och som skall räcka till en bra sjukvård, skola, poliser och trygghet i vårt samhälle. Jag vill rösta för en politik som tar tag i det allt mer otrygga samhälle vi har fått, att en 5-åring blir skjuten i en lekpark vem hade kunnat tro att vårt fina Sverige skulle se ut så här 2022, inte jag ialla fall. Jag röstar för att vårt folkhem som byggdes upp under 1920-talet återigen skall bli det folkhem som vi svenskar är stolta över och som vi byggt  vår nationella identitet kring. Vi är folket som byggde folkhemmet. Per Albin Hansson sa 1928:
”Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet. Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skulle detta betyda nedbrytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skilja medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, plundrare och plundrade.”
Vårt folkhem har holkats ur under de senaste åren och det är viktigt att vi värnar vårt folkhem så att alla i vårt samhälle förstår spelreglerna så att inte vårt folkhem förgörs och i slutändan monterar ned vårt innersta rum. Det är ingen liten sak som går i kras då. Därför vill jag be dig att skydda det idag. Skydda vad det här landet kan och bör vara. Skydda drömmen om oss. Vi vet vad som bör göras för att skydda vårt folkhem och vi vet vad och hur vi skall göra för att återställa vårt trygga och välfungerande land. Det är du och jag och folkhemmet som är för det. Låt dem inte ta det ifrån oss.

Jag röstade redan för 11 dagar sedan och jag röstar på samma parti som jag röstat på hela mitt liv.
Jag kommer att tillbringa dagen framför TV:n, Frame-TV, som Anders monterade igår.


Ja, vi har startat upp projekt vardagsrum, sofforna är beställd, 10 veckors leveranstid.

Igår hade vi en fullspäckad dag som vi startade med att ta upp bryggan, sedan hyrde vi ett släp och flyttade lite tunga möbler till Olas lägenhet, sedan blev det en tur till IKEA där Ola köpte ett nytt skrivbord och jag och Anders köpte tre hyllor Eket på IKEA. Efter detta monterade Anders upp nya TV:n medan jag satte ihop hyllorna. Tog en bild för att ni skall få en sneak peak, och ja hyllorna skulle egentligen var ljusgrå men de var slut så det fick bli mörkgrått i stället. Gårdagen avslutades med hämtpizza framför nya TV:n

Mesta av dagen kommer att tillbringas framför TV-n med “Sverige Röstar” men jag har också suttit ute i solen på terrassen och njutit av blommorna i trädgården som fortfarande är i full blom.

Jag känner mig fortfarande hängig efter Covid så jag känner att jag behöver ta det lugnt idag…

Använd din röst idag
Märkt på:            

2 reaktion på “Använd din röst idag

 • 2022-09-14 kl. 13:27
  Permalänk

  Det finns inget parti jag kan ställa mig bakom fullt ut. Men jag ser S som det bästa alternativet. Nu verkar utgången bli den allra värsta istället, med både det parti och ledare som jag allra minst velat se som statsminister.

  • 2022-09-14 kl. 15:10
   Permalänk

   Hej

   Jag tror inte att de klarar av att bilda en regering, så du kan vara lugn . Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram