Bästa stället för en introvert människa som mig.

Jag är introvert i en värld som ofta tycks premiera och vara byggd för extroverta, och ibland tycker jag att det kan ibland kännas väldigt tröttsamt – det kan nog alla introverta instämma med. Men ibland händer saker som en extrovert inte ens lägger märke till att det händer, men som gör mig genuint lycklig. För visst håller du med om samtliga punkter nedan (om du är introvert som jag vill säga)?

1. Teams-möten istället för att träffas IRL
Ofta tycker jag att teams-möten också kan vara obekväma, men ändå föredrar jag dem framför möten i storgrupp. Bakom skärmen är det lättare att hålla en lägre profil och känslan av att ha allas ögon riktade på blir inte lika påtaglig.

2. När någon skickar sms istället för att ringa
Vad är det med folk som pratar i timtals i telefonen? Själv njuter jag av tystnaden. Jag älskar och uppskattar att mina vänner, men helst föredrar jag att ha sporadisk kontakt med korta meddelanden mellan gångerna vi ses. För att inte tala om folk som jag inte känner så bra – mail eller sms tack 🙂

3. När saker blir inställda
”Gud så skönt” tänker jag för dig själv, samtidigt som jag säger ”Näää, åh vad trist” till svägerskan.

4. När du får kika ifred i affärer utan att det kommer någon framfusig försäljare
Att få flera runt och fundera i lugn och ro gör dig mycket mer inspirerad och köpsugen än om någon hökar över dig och försöker pracka på dig saker (och invaderar ditt privata space, till råga på allt).

5. En hel eftermiddag utan några planer
Medan mer extroverta vänner genast bli rastlösa och börjar dra igång projekt och aktiviteter njuter jag till fullo av en oplanerad dag.

6. Att träffa vänner på restaurang istället för hemma hos någon
För då är det lättare att veta när det är rätt läge att avsluta – så jag kan få gå hem och vara ifred sen. Hemmaträffar tenderar att rinna ut i timmar med prat om ingenting, något som får det att krypa i kroppen på mig.

7. Regniga dagar
När jag med gott samvete kan få stanna inne i lugn och ro utan att behöva hitta något eller träffa någon.

Imorgon kväll åker jag hit och njuter av tystnaden och lugnet.

7 saker som gör introverta glada ända in i själen
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram