Nu börjar löven ändra färg till mer höstlika färger som gult, orange och rött. Här i Mälardalen är det mycket lövträd så hösten brukar vara spektakulär med all sin färgprakt, som gjort för långa höstpromenader. Bryggan ligger på bojen i väntan på transport till sitt vinteride vid Solbryggan, nu är bryggan natthärbärge för änderna och hägern därav alla nummer 2:or..

Än kan man sitta här och dricka en kopp kaffe efter lunchen.

Efter jobbet tog jag en PW på 7 km, 1 timma och 10 minuter och hann tillbaka innan det började regna och innan det blev helt mörkt.

Så nu knäpper, knastrar och dunsar det här i Gamstugan. Knäpper från elementen, knastrar från elden i öppna spisen och dunsar från ekollonen som trillar ned på taket från vår stora ek som lutar sig in över vårt lilla hus. Jag skrev ett inlägg om att bo under en ek, läs här.
I helgen är det Västerås Kulturnatt och jag skall ju vara lite nyfiken den här månaden så jag tänkte följande aktiviteter vill jag vara nyfiken på:

Historisk vandring med Johannes Rudbeckius, Rudbeckianska gymnasiet, Skolgatan 5, 18:15-20:15Lär dig om skolans historia, besök skolfängelset Proban. Vandringarna utgår från Gamla Huvudbyggnaden kl 18.15, 19.15, 20.15.

Kristina Gyllenstierna visar Sturarnas domkyrka. Västerås domkyrka Västra Kyrkogatan 6 19:00-19:40
Visning med inriktning på Kristinas 1500-tals historia i domkyrkan.

Konsert med Västerås domkyrkas Motettkör Västerås domkyrka Västra Kyrkogatan 6 21:00-21:30
Dirigent: Agneta Sköld

Hösten smyger sig på
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram