Hösten och vintern är lite som att ge sig ut på en lång resa. För att klara denna resa måste man se till att ordna små trevliga hållpunkter längs vägen för att underlätta resan och dela upp den i mindre överskådliga del-etapper. Det går inte att klara en sådan lång resa utan kisspaus och fika, det är en alldeles för lång tid att bara stå ut.

Att göra klart trädgården inför vintern behöver inte vara tråkigt, gör iordning varm choklad att dricka på terrassen så blir lövkrattningen och nedgrävningen av alla nya lökar mycket roligare. Fantisera och planera inför nästa års trädgård och se till att trädgården är fin även över vintern med ljusslingor och ljung, granris,rönnbärsfång och pumpor. Bind en krans till ytterdörren eller ställ en kruka tallris på bordet på terrassen. Gå ut i skogen och plocka svamp eller bara njut av alla fina höstfärger.

Vik omsorgsfullt ihop de somrigase kläderna och lägg undan. Ta istället fram de gosiga varma koftorna – och unna dig kanske en ny och skön. Passa på att ta hand om kroppen ta sköna fotbad med fotsallt och stick ned fötterna i kokhett vatten efter en lång arbetsdag. Putsa upp dina höstskor, torka bort smuts, impregnera och blanka uppdem. Och gör samma sak med sommarskorna som skall ställas undan över vintern. Det finns någon slags tröst att ta hand om och göra fint de plagg som tillhör just den här årstiden.

Varma soppor och stora grytor med mustiga smaker och ingredienser i säsong. Sånt hjälper mot kylanoch är ju så himla gott också. Gå på cafe ofta och unna dig en kopp varm choklad. Dekorera för mörkret, lyktor, ljusslingor,stearinljus och marschaller, sånt som håller det kompakt svarta borta. Kör en novent som jag gjorde förra året, gör att december blir mindre stressigt och du kan njuta längre av dina ljus.

Ta varje tillfälle i akt och ta en promenad när det är ljust, varför inte under lunchen. En skogsdusch är viktig för psyket sägs det…

Gråkalla dagar behövs värme, skönhet och trygghet. Den nya tavelväggen i vardagsrummet blir perfekt att vila ögonen på med en brasa i vår stora öppna spis och kanske en varm kopp te till det.
Och om det känns extra deppigt åk och umgås med din mamma över en oktoberfest det piggar garanterat upp.

Själv lider jag inte jättemycket av hösten men jag vet att de finns de därute som tycker det är jobbigt, vi får använda varandra som kryckor på den långa vandringen genom hösten och vintern.

Om du tycker att hösten känns motig
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram