Så här stilla är det sällan här ute vid sommarhuset, inte en krusning på fjärden och en bedövande tystnad.

Och efter min PW så var det såhär vackert.

Rådjuren hade lämnat några rosor kvar på honungsrosen som jag knipsade av , jag satte dem i en gräddkanna av glas på teakbordet i vårt lilla vardagsrum. Soffan, Visingsö, ropade jag in på auktion för 2 år sedan och som jag klädde om se här.

Bloggtemat för September är Utforska/Nyfikenhet, ett område jag vill utforska och lära mig mer om är fotografering, t.ex att ta bilder på stjärnhimmeln .
Jag googlade på nätet och där stod följande: Använd ett vidvinkelobjektiv, men det har jag inget så jag tog vårat Zoom objektiv. Sätt kameran på ett stativ och välj det manuella programmet, välj en slutartid på 20 sekunder och välj sedan objektivets största bländare, tex. F2.8 och ISO 3200. Välj manuell fokusering och live view, zooma in ordentligt på natthimlen medan du håller koll på skärmen. Ställ nu in skärpan på en stjärna eller en samling av stjärnor på natthimlen.
Jag ställde in skärpan på Venus.

Den här bilden är taget rätt upp mot våran ek som vakar över vår stuga.

Jag kommer att prova fler gånger men jag blev nöjd med mitt första försök att fota en stjärnhimmel.

Stilla, tyst och en stjärnhimmel
Facebook
LinkedIn
Instagram