I somras köpte jag ett par nya blåa tights och en tröja från Stronger, för en månad sedan köpte jag ett par supersnygga joggingskor från Hoka. Att köpa nya träningskläder gör det lite lättare att hålla i träningen. Jag har ju kört mina PW:s under sommaren men de senaste veckorna har jag lagt till två pass Indoor Walking och två pass styrketräning och då är det kul att ha lite snygga träningskläder.

Stronger signature turtleneck tröja
Stronger signature tights
Hoka Bondi 8 W Joggingsko
Adidas Performance Sport BH
Adidas Slim Jacket
Houdini skaljacka
Ett underställ i merinoull
En hoddie från Vans
Träningsmössa från Peak Performance
Träningsvantar från 3M

Att träna efter att man fyllt 50 är extra viktigt, speciellt för oss kvinnor. Alla tappar lättare muskelmassa i takt med vi blir äldre men kvinnor speciellt – det är kopplat till hormonförändringar. Vi behöver också lägga extra fokus på rörlighet, balans, snabbhet och kondition. Har du inte tränat tidigare så börjar du lugnt med att vänja kroppen vid belastning.
Börja med att göra någonting, gärna något du tycker är roligt så du ökar chansen för att det blir långvarigt, jag har ju fastnat för det här med indoor walking för det ger puls och är skonsamt för knäna. Börja i det lilla och öka på stegvis. När jag kör styrketräning har jag alltid en bra podd i lurarna för mig blir det lättare att motivera mig då. Hitta det tycker om och blir glad av. Extra viktigt att träna explosivt när du kör styrketräning för det förhindrar fall som är vanligt när man blir äldre. det är bra att växla mellan exempelvis styrketräning, kondition, koordination, balans, snabbhet och rörlighet. Vi tappar inte bara muskelmassa när vi blir äldre, vi blir också långsammare plus att vi tappar lättare kondition, balans och rörlighet.
Vid 50+ har jag inte samma reservkapacitet som när jag var yngre. Vid min ålder, 58 , gäller verkligen uttrycket att träning är en färskvara.
Det gäller att vara regelbunden och ihärdig i sin träning, och nu tycker jag att jag kommit igång på ett bra sätt.

Kitta sig med nya träningskläder
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram