Alltså det mest uppmärksammade och hypade samarbetet just nu måste vara det mellan Stig Lindberg och Granit. Granit har tagit fram en för mig som gillar retro en underbar glaserad matservis dekorerad med en bård av Stig Lindbergs mönstret Diabolo i två grå nyanser. Servisen finns som tallrik, skål, mugg och äggkopp. Ett unikt samarbete där Granit har tolkat utvalda mönster formgivna av Stig Lindberg. Mönstret Diabolo ingår i kollektionen Skandinavisscher Akkord, ett samarbete som tog plats 1958 mellan NK:s Textilkammare och den tyska plasttillverkaren Göppinger. Dessa mönster trycktes för hand på plasttyger som blev gardiner bland annat. Stig Lindberg bidrog med tre mönster varav Diabolo var ett av dem. Granit har reproducerat mönstret på en porslinsservis samt på krukor.

Jag skulle gissa att servicen är slutsåld redan, den kommer nog att bli ett samlarobjekt så himla fin.
Stig Lindberg, född 17 augusti 1916 i Umeå, död 7 april 1982 i San Felice Circeo i Italien, var en svensk formgivare och illustratör. Från 1949 till 1957 var han konstnärlig ledare på Gustavsbergs porslinsfabrik. Några av hans mest kända serviser är AdamBerså och Spisa Ribb. Han illustrerade också barnböcker, till exempel Lennart Hellsings Nyfiken i en strut från 1947 med bland andra Krakel Spektakel och Herr Gurka.

På tal om retro så har Tradera släppt en intressant rapport om vilka varumärken inom inredning som säljer bäst hos dem. Genom att analysera antalet sökningar, sålda produkter, genomsnittspris och genomförsäljningsgrad under de senaste 12 månaderna. Detta har utmynnat i listor över de mest populära varumärkena för möbler, textilier, porslin och glas. Här är topp 20 för hela branschen! Har du något från dessa glömt i gömmorna du kan förvandla till pengar kanske?

Ett drömmigt sammarbete mellan Stig L. och Granit
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram