Att göra en tavelvägg av tavlor som vi har här hemma och som vi fått ärva, ramarna och motiven är olika och jag skall försöka spränga in en spegel och en trätavla från indien på min tavelvägg. För att undvika att tavelväggen blir spretig och orolig så blir det extra viktigt att hängningen av dessa olika tavlor speglar och trätavlor hängs på ett harmoniskt sätt. Jag mätte väggen där jag skall hänga tavlorna och tavlorna och så laborerade jag genom att flytta runt tavlorna på olika sätt. När man ska komponera sin egen tavelvägg så finns det egentligen inga regler. Här kan man antingen utgå från en rak under- eller överkant eller så kan man utgå från den största tavlan, som i vårt fall är Samsung Frame TV:n, och sen placera de mindre runtom.

Min favorit är den andra tavelväggen, jag skall lägga ut alla ramarna och övriga konstverk på golvet. Detta ger en bra helhetssyn över kollektionen och gör det lättare att testa olika sammanställningar. Kanske ser man nu att det behövs kompletteras med något ytterligare eller kanske till och med plocka bort 1-2 saker.  
Här är väggen där tavlorna skall hängas, jag skall anlita min man att hänga tavlor, det blir nog bäst så.

Just nu har jag lagt upp lite höstbilder på Framen.
Det går ju att ändra allt efter årstid och sinnestämning.

Planera en tavelvägg
Märkt på:        

En reaktion på “Planera en tavelvägg

  • 2022-10-24 kl. 20:57
    Permalänk

    Kul tv och med variationen! Är ju rätt trist med de svarta hål som en tv vanligtvis utgör.
    Allt gott!
    Annika

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram