Nu har vi stängt igen de små husen på Ön, frostväska i vattenlås och toalett, torrbollar i alla rum, frysen avfrostad, lilla ekan upptagen, vattnet avstängt, täcken och kuddar packade i plastlådor och bryggan upptagen. Det är konstigt det där, man tycker att man har förberett det mesta och att det är bara att stänga igen men det är alltid mer än man tror, så också i år. Båten tar vi upp vid ett senare tillfälle, antagligen en dag med snöblandat regn och storm… Idag var det 3D väder, dimma, dis och duggregn så det kändes som en bra dag att stänga stugan.

Avfrostning pågår…

Det känns bra att ha ett sommarhus där man stänger av värme och vatten under vintern, särskilt i dessa tider när det är elkris. Detsamma gäller vårt fjällhus det står också kallt under vintern, bra ur en ekonomisk synvinkel. Det är viktigt att ha bra ventilering när värmen är avstängd under vintern, det förhindrar fukt och mögel, dessutom har vi våra torrbollar som samlar upp fukten inomhus och förhindrar dålig lukt.

Hej då husen, vi ses i april.

Igår var barnen och Evana här och vi hade en trevlig kväll med Taccomiddag, så himla mysigt när de kommer och hälsar på. Vi satt länge runt middagsbordet med härliga diskussioner, man lär sig så mycket av sina barn. De hjälpte Anders att sätta bära in pianot som vi fått av Anders mamma, Anders byggde en ramp från garaget upp i köket och rullade upp pianot lätt som en plätt och nu står det på plats. Det förra pianot sålde vi och på blocket, de var här och hämtade pianot i tisdags. I morgon skall jag sätta upp en tavelvägg runt våran Frame TV och bära in sängar som vi också fått ärva, de kommer att få stå i gästrummet jag tror att det blir bra. Med i lastbilen hem från Norge var det en stor mangel, typ 150×150 cm, jag frågade Anders var han tänkt att ställa den. I ett rum som du aldrig är i svarade Anders. Ola: Jaha i tvättstugan alltså, ha ha ha……..

Sov gott husen vi ses i april
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram