Som jag skrev i ett tidigare inlägg så frågade Anders om jag kände till en stol som kallas för whisbone, och jag bara “vem har inte hört talats om stolarnas stol? ” Nu har de tagit upp produktionen av stolen CH24 i teak och Anders har beställt 8 stycken……

och visst är det en vacker stol.

CH24, som även kallas Wishbone Chair eller Y-stolen, är en av de mest välkända symbolerna för dansk möbeldesign. Med sin eleganta, böjda form tilltalar stolen en global publik och syns ofta på världens främsta restauranger och hotell samt i privatbostäder världen över. CH24 Y-Stol – en tidlös ikon för modern dansk design. Stolen CH24 formgavs redan år 1949 och är därmed den första stol Hans J Wegner gjorde för Carl Hansen & Son vars företag ligger beläget i Odense Danmark. De välvda bakbenen och den halvcirkelformade överdelen tillsammans med den eleganta Y-formade ryggen ger stolen ett varmt och välkomnande utseende. Trots detta är det vanligt att man frågar sig om Y-Stolen är bekväm? Enligt oss är sittbekvämligheten den bästa. CH24 är rymlig nog för att erbjuda olika sittställningar och ryggen ger bra stöd. Sitsen är handsnörad med 120 meter långt papperssnöre.

Nu har Anders verkligen gått bananas
Märkt på:                

En reaktion på “Nu har Anders verkligen gått bananas

  • 2022-11-03 kl. 16:27
    Permalänk

    Definitivt snygg🙌

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram