Ett sommarhus i den söta sommarstaden Kalmar, vad sägs om det.

Jag har bara varit i Kalmar en gång men det lilla jag hann se av staden visade sig varar en otroligt charmig stad. Det finns många gamla hus precis som det här och vissa delar av staden liknar Astrid Lindgrens värld. Kalmar är en av Sveriges äldsta städer, under medeltiden var Kalmar ett gränsfäste mot Danmark. Så gillar man historia så finns det mycket att upptäcka, Kalmar slott är värt ett besök. Kvarnholmen där sommarhuset ligger är en av Sveriges äldsta stadsdelar. Kalmar har haft en ringmur och på sina ställen finns delar av muren kvar. Och vill man bada finns det flera fina badplaser både central och en bit utanför Kalmar.

Jag gillar ju de där sommarhusen som är lite skavda och slitna, det skall liksom kännas att man är i sommarhuset och inte hemma i sitt vanliga hus. Och detta söta hus med närhet till stadens puls, Krusenstiernska gården runt hörnet, Söderportscaféet, slottet, stadsparken och det fantastiska Kalmarsundsbadet bara några minuter bort. Skulle jag köpa ett sommarhus i en stad skulle det absolut bli det här.

Huset hittar ni här, foto lånade av mäklarfirman Pontus Löfgren.

Sommarhus mitt i staden
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram