Ett sommarhus i den söta sommarstaden Kalmar, vad sägs om det.

Jag har bara varit i Kalmar en gång men det lilla jag hann se av staden visade sig varar en otroligt charmig stad. Det finns många gamla hus precis som det här och vissa delar av staden liknar Astrid Lindgrens värld. Kalmar är en av Sveriges äldsta städer, under medeltiden var Kalmar ett gränsfäste mot Danmark. Så gillar man historia så finns det mycket att upptäcka, Kalmar slott är värt ett besök. Kvarnholmen där sommarhuset ligger är en av Sveriges äldsta stadsdelar. Kalmar har haft en ringmur och på sina ställen finns delar av muren kvar. Och vill man bada finns det flera fina badplaser både central och en bit utanför Kalmar.

Jag gillar ju de där sommarhusen som är lite skavda och slitna, det skall liksom kännas att man är i sommarhuset och inte hemma i sitt vanliga hus. Och detta söta hus med närhet till stadens puls, Krusenstiernska gården runt hörnet, Söderportscaféet, slottet, stadsparken och det fantastiska Kalmarsundsbadet bara några minuter bort. Skulle jag köpa ett sommarhus i en stad skulle det absolut bli det här.

Huset hittar ni här, foto lånade av mäklarfirman Pontus Löfgren.

Sommarhus mitt i staden
Märkt på:            

En reaktion på “Sommarhus mitt i staden

 • 2022-11-13 kl. 13:59
  Permalänk

  Så gulligt litet sommarhus! Jag bodde i Kalmar i två år för längesen.
  Pluggade turism på högskolan numera universitet även där och hade olika extrajobb.
  Bland annat på hotell Kalmarsund som ligger bredvid de s k Tripp, Trapp, Trull husen som påminner om detta lilla hus.
  Bredvid hotellet ligger också det gamla vattentornet högt och runt som gjordes om till lägenheter. Spektakulärt då ca -85.
  En riktigt fin sommarstad vi var faktiskt där i somras när vi var på roadtrip.
  Allt gott!
  Annika

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram