Skrivbordet som jag ropade in på auktion för två veckor sedan behöver lite omvårdnad, skrivbordsytan behöver sandpappras och eventuellt oljas in lite. Men det hindrar ju inte att jag provstylar lite. Jag flyttade in en stol från vardagsrummet och slängde över ett fårskinn, snodde den gröna lampan från pianot, några fotografier på barnen, några korgar för textur och en trave böcker och voila. Tänker hänga upp lite mer tavlor på väggen bakom skrivbordet och eventuellt några/någon hylla.

Och jag har bestämt mig för att inte måla om skrivbordet, möjligen olja in skrivbordsytan lite.

Eftersom vi redan har två arbetsplatser/kontor här hemma och så lyckligt lottade att vi har ett extra rum i huset så är det inte alltid är lätt att inreda det, och ofta ställer man kanske in möbler som blivit över från resten av boendet. Känslan blir trist, och rummet känns inte alls som ett mysigt och inbjudande gästrum; inte heller utnyttjas ytorna på bästa sätt. Gästrum i all ära – men inte vill man ha ett rum som står tomt större delen av året. För hur ofta har vi övernattande gäster egentligen? Med ett extra skrivbord kan vi använda rummet till att skriva julkort/brev eller göra ett inlägg på bloggen.

Att tänka på när du inreder gästrummet
1. Lägg extra krut på sängkläder
Ge din gäst sköna sovstunder med mysiga och varma täcken, många kuddar och en gosig filt. Många personer fröjdas inte direkt av tanken att sova borta. Att ge din gäst en skön säng med bekväma sängkläder kan åtminstone ge lättare avkoppling.
2. Tänk på förvaringen
Ett gästrum är i regel mindre än husets andra sovrum, så garderober och förvaring kan komma i andra hand. Men sätt åtminstone upp krokar och spika upp några hyllor på väggarna, så att din gäst slipper bo i kappsäck under sin vistelse. En liten byrå så att underkläder inte ligger framme synliga är också tacksamt.
3. Internetåtkomst
Idag vill de flesta ha tillgång till internet och det kan vara lite pinsamt att fråga om lösenordet. Sätt gärna upp det med fina bokstäver bredvid sängen på nattduksbordet eller rama in det med en välkomstskylt.
4. En skön stol
En skön stol som du kan sitta i om du vill dra dig undan en stund.
5. Gör gästrummet ombonat
Ställ in plantor, sätt upp tavlor och häng upp gardiner som inspirerar gästen. Tänk också på att de flesta tycker om att ha mörkt när de sover, så en rullgardin kan vara på sin plats.

Styla skrivbordet
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram