Vad skall man med en egen font kan man tycka, jag gjorde det mest för att se om jag kunde och för att det så sådant jag tycker är roligt.

Men nog om mina fonter, jag har just kommit in från en kall men härlig promenad på 10000 + steg, imorgon blir det Indoor Walking efter jobbet. Vad härligt att det blev en riktig vinter även om det bara är ett tunt lager snö än, hoppas det håller sig till julafton. Underbara Clara skrev så fint om att luta sig mot vintern. Ja, jag vet man kan inte jämföra vintern här i Mälardalen med vintern i Västerbotten men jag vill på samma sätt som Clara att försöka imitera den äldre generationer som inget annat vetat. Som aldrig rest och spenderat vintern i ett varmt land. Som tycker att höjden av lyx är varmvatten inomhus och en vattentoalett. Som skottar utan klagan och eldar utan knot. De klagar inte på vinter de liksom lutar sig mot vinter istället för ifrån. Inte försöker ignorera. Inte försöker spola förbi. Inte försöker motarbeta. Utan istället ger efter för det som kan vara utmanande – men som blir ännu värre om man kämpar emot. Och precis som Clara så älskar den här tiden på året samtidigt som den skrämmer mig lite.

För att göra vintern mer överkomlig så delar jag upp den i December med advent och juletider. Bilden är från förra året då vi firade en sista jul på Roland, Anders barndomshem.

Den andra delen av vintern, januari, så hoppas man att isen har frusit på Mälaren så man kan komma ut på skridskorna.

Och februari den tredje delen då det blir det en tur till Fjällhuset med skidåkning, dagarna börjar bli längre och ljuset kommer tillbaka.

Om man tar en månad i taget och njuter av de tillfällen som ges att få komma ut i naturen och njuta av vintersport eller bara en enkel promenad, att mysa framför brasan med en kopp te när du kommer in igen. Ta vintern som ett tillfälle att leva livet lite långsammare, gå ner i varv följ med mörkret, försök inte att motarbeta det omfamna det istället. Själv brukar jag jobba lite mer intensivt under vintermånaderna, det ger mig energi, men också att gå sina PW:s fast det är kallt och halt ute. Och tänk nu är det redan tredje advent och snart jul, nyår och trettondagen så mycket härliga fester framöver som vi skall njuta av….. Lev i nuet och luta dig mot vintern så kommer denna vinter bli en av de bästa.

Min nya font, vad tycks?
Märkt på:                            
Facebook
LinkedIn
Instagram