Idag var det lovat strålande sol hela dagen så vi hade bestämt att åka till Norberg för att åka skidor. Och det var tur för i Västerås verkar det som om solen inte synts till på hela dagen men i Norberg var det Strålande sol. De har ett fint skidområde precis utanför Norberg med Frida Hansdotters lilla slalombacke Klackbergsbacken och fina längdåkningsspår. Idag körde vi runt Håberget, Anders fick spåra. Anders hade packat matsäck så vi stannade i solen vid Paddtjärn och fikade. Jag fick en fin termos med tillhörande emaljerade koppar i födelsedagspresent och de fick följa med idag.

Båda jag och Anders har skinn-skidor och det är så skönt, dels slipper man att valla och så slipper man allt vallakladd på kläderna och i bilen, win win.
Vi var lite osäkra på rundan men det gick bra och även om vi fick spåra var det en väldigt fin tur, jag var lite trött i slutet….

Jag kände hur mycket jag saknat solen under den här regniga Januari och att få åka skidor är ju typ meningen med vintern ja meningen med livet till och med. Istället för att gå och längta efter våren gillar jag att njuta av vintern med vad den kan erbjuda som skid- och skridskoåkning med matsäck, kanske blir det skridskoåkning nästa helg om kylan håller i sig.
Idag blev det ingen tur till Elsas efter skidåkningen, vi brukar passa på att besöka det omtalade kaféet när vi är i trakterna, men jag var inte så presentabel efter 11 km i ospårad terräng, svettig och dan…. Men nästa gång kanske. Nu sitter jag nyduschad framför öppna spisen med en liten brasa som värmer skönt. Nu skall jag ta tag i lördagsmiddagen, det blir tacos, mums.

Äntligen, både sol och skidåkning….
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram