Min favoritplats, TV-hörnan, i Villa Ormberget har blivit lite bortglömd under julen på grund av att vårt vardagsrum har blivit så mysigt efter nya soffor och ny TV. Och dessutom så vill man hellre sitta där och njuta av eldaen i öppna spisen. Så igår så fick jag lite energi över för att mysa till det lite här uppe, in med lite växter, ljusslingor och ett fårskinn i soffan.

Eftersom jag inte är mycket för gardiner så ramar jag in fönstren med en ljusslinga med ett milt sken. Blommorna kommer från vardagsrummet, de får flytta runt lite, skall ta en runda imorgon och köpa lite nya växter.

Soffan här uppe har hängt med ett tag, sofföverdraget är avtagbart och har blivit tvättat några gånger. Soffbordet är inropat på auktion för några år sedan och hyllväggen fixade Anders för 6 år sedan se här och här. Just nu är jag ganska nöjd med alla rum här i huset, gästrummet fick ju en ordentlig makeover efter att Ola flyttade till ny lägenhet. Men jag kan känna efter att de vuxna barnen har flyttat ut och Molly inte finns längre så är huset lite stort för oss två. När vi jobbar hemmifrån 1-2 dagar i veckan är det perfekt med var sitt kontor men annars så skulle man klara sig med lite mindre. Jag vet att Anders inte skulle gå med på att flytta till något mindre och det är ju mysigt att ha plats när man får besök av barnen.

I morse när jag gick till jobbet var det ljust ute, gryningsljus, och talgoxen kvittrade eller pep eller vad man kallar dess läte. Visst är det härligt när det blir ljusare fortare och fortare, just nu blir det 30 minuter ljusare per vecka. Solen går upp 8.21 (gryning från 6.41) och ned 15.51 ( skymning till 17.31) idag 25 februari , 4 minuter 0ch 30 sekunder ljusare per dag, hurra… Snart slipper jag promenera i mörkret. Jag brukar dela in vintern i tre ettapper:
1. Julmånaden fram till trettondedagen klarar jag av enkelt med mycket julpyssel, bak och ljusstakar.
2. Sedan blir det lite tyngre ett tag då brukar det bli en del småprojekt här hemma, mycket te framför brasan.
3. Då är det gryning när man går till jobbet och skymning när man går hem. Man kan plocka fram skidor och långfärdsskridskorna och njuta av ljuset som sakta kommer tillbaka.

Nu känns det som den där 3:e vinteretappen har startat, skidorna grävde jag fram ur förrådet i lördags och njöt av snön och sol i Norberg.
Så nu hoppas vi på lite kyligare väder så vi kan komma oss ut på isen, det vore trevligt att kunna gå över till Ön och titta till småhusen, det brukar ju bli minst ett vinterbesök till Ön varje vinter. Förra året var vi ute på ön den 9:e januari. Så här glad var jag då.Fixat myset i TV-hörnan
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram