I år åker vi norrut och vandrar den klassiska Jämtlandstriangeln, jag har bokat in oss på Storulvåns, Sylarnas och Blåhammarens Fjällstation. Jag har bokat middag, frukost och matsäck på varje ställe, vi är bekväma fjällvandrare som inte vill bära med oss allt för mycket i ryggsäcken. Sylarnas Fjällstation ligger 1 035 m ö h intill det mäktiga Sylmassivet, vars högsta topp ligger några meter in på den norska sidan och är 1 762 m hög. Sylarna är en gammal knutpunkt där lederna från Blåhammaren, Storulvån, Helags, Gåsen och norska Nedalen och Storerikvollen strålar samman. Det är 16 km till närmsta landsväg i Storulvån. Triangeln är totalt 47 km och består av 3 etapper mellan 12-18 km.

Jag tänker att vi tar resan norrut i två etapper, första etappen Västerås-Tällberg, i Tällberg kan vi bo på Åkerblads där vi kan SPA:a och äta gott.
Andra dagen Tällberg – Storulvåns Fjällstation, där har bokat rum middag och frukost inför vår tredagars-vandring.
Efter vandringen så åker vi hem via Norge, tänker jag. Kanske en övernattning i Trondheim där Anders studerade till ingenjör för många år sedan, det var länge sedan vi var där.
Efter Trondheim mot Hamar via Lillehammer…… något sånt där, vi får planera mer när det närmar sig.
Men vad kul att ha något planerat inför sommaren, jag ser fram emot vårt äventyr.

Nu har jag bokat sommarsemester
Märkt på:                

3 reaktion på “Nu har jag bokat sommarsemester

 • 2023-02-04 kl. 14:20
  Permalänk

  Låter som en kanonidé med den vandringen. Blev väldigt sugen på liknande upplägg. Måste jag nog kolla upp för framtiden! Skönt att ha det lite ordnat längs vägen vi är också lite bekväma på det sättet. Lillehammer och Hamar var vi på under vår första sommarsemester tillsammans som gick till Norge bl a samma år som OL dvs -94. Så vackra nya stolarna är de har ni glädje av resten av livet.
  Trevlig fortsättning på helgen!
  Annika

  • 2023-02-04 kl. 19:35
   Permalänk

   Hej Annika, bara gört ❤️❤️❤️

  • 2023-02-16 kl. 20:01
   Permalänk

   Ja det kommer att bli spännande med vandring. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram