Vid den här tiden på året börjar jag längta efter ö-livet och våra sommarhus. Vågorna som kluckar, måsarna som skriar, soluppgången över Mälaren. Här kommer lite härliga tips för hur jag har inrett mina sommarhus till att bli en skön plats att hänga på under vår, sommar och höst.
Första tipset är att mixa inredningsdetaljer, som nödvändigtvis inte matchar varandra, efter ett gemensamt tema. Och då menar jag inte att du skall strössla med nautiska detaljer som ankare, snäckor och måsar, nej använd istället färger och accenter som jag har gjort i vårt lilla vardagsrum med blå matta och soffa samt rottingfåtölj och en tavla gjord av ett gammalt sjökort.

Andra tipset är att skapa ett kök med ljusblåa accenter, köksbänken och den rullbara köksön i trä balanseras upp med den ljusblå färgen i gardiner, matta, stänkskydd och det lilla draperiet.
Mönstret i stänkskyddet sätter tonen för hela köket.

Tredje tipset är att ha en mysig hörna, som den i Andersstugan som jag byggt av en säng, lastpallar och madrasser. Addera en rottingstol eller två och ett litet bord för att ställa ifrån sig en varm kopp te, eller annan dryck. Ursäkta kajakskyddet som hänger ned från loftet…

4:e tipset, skapa ett bekvämt sovrum så att du sover lika bra i sommarhuset som hemma. Se till att ha rullgardiner som kan mörklägga rummet ordentligt och bra nät för fönstren så du slipper mygg och insekter som kan förstöra din sömn.

5:e tipset, skapa en hemtrevlig känsla i alla rum genom att använda tyger med traditionella mönster som prickar, rutor och ränder. Jag har ett lager kuddar som används både ute och inne under sommaren och de lagras i denna fina korg när de inte används.

6:e tipset, måla dina golv. Vi målade våra slitna trägolv med plankor av varierande kvalitet i ljusgrått för två år sedan och det lyfte verkligen intrycket av gamstugan. Grått är bättre än vitt där allt skräp syns med en gång.
7:e tipset, prova öppna hyllor i köket, där kan du ställa saker som är för vackra att stängas in i skåp. Jag har glas och plåtburkar i mina öppna hyllor och man måste diska av dem med jämna mellanrum för de blir ju lite dammigare än om de stod i ett skåp.

8:e tipset, låt ljuset flöda in och öppna upp så att du kan se sjön utanför. Det blir som en tavla med sjön utanför som ständigt skiftar färg och med Tallskär där de sista solstrålarna syns innan solen går ned. Att sätta in större fönster var ett av de första vi gjorde i Andersstugan när vi flyttade in, se lite före och efter bilder här.

Ja jag längtar ut till sommarhusen men ännu mer till fjällhuset, vi åker dit om mindre än en månad och det är jättemycket snö så det blir nog en del snöskottning. Det skall bli så roligt att åka till fjällhuset för min syskon med respektive skall följa med och de har aldrig varit i fjällhuset så vi får hoppas på fint väder…..

8 mysiga ideer för ditt sommarhus
Märkt på:        

2 reaktion på “8 mysiga ideer för ditt sommarhus

 • 2023-02-15 kl. 10:12
  Permalänk

  Somrig och lätt liv känsla!
  Härligt!
  Annika

  • 2023-02-16 kl. 19:59
   Permalänk

   ❤️. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram